Saša Ilić za MOZZART Sport: Ne daj Bože da Partizan zavisi od mene! Nikad nismo bili ovako blizu

Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2015, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Ilić za MOZZART Sport: Ne daj Bože da Partizan zavisi od mene! Nikad nismo bili ovako blizu

„Imamo finu šansu da prezimimo u Evropi, ali na utakmicama poput one koja nas čeka u Alkmaru cela ekipa mora da radi kao jedan, ne smeju dvojica ili trojica igrača da podbace“, iskren je kapiten crno-belih

Kad igra Saša Ilić, igra i Partizan. I ne samo da igra, nego i daje golove. Nije to posebno mudra misao, odavno su je spoznali u Humskoj 1, ali na utakmicu i po otkako se vratio na teren (drugo poluvreme u Jagodini i meč sa Novim Pazarom) najviše su blagodareći >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << potezima svog kapitena uspeli da najave izlazak iz, za njih, tragično-kriznog perioda.

Zato se i pred gostovanje AZ-u u Ligi Evrope pitaju svi kojima su crno-beli na srcu: hoće li Sale, kao u pesmi Grobara, da igra malo?

Nemojte meni, molim vas, to pitanje da postavljate. Nek trener odluči. Ja sam i dalje samo fudbaler, spreman da se povinuje odluci struke. Uostalom, Partizan nikad nije zavisio od jednog igrača, makar on bio i Saša Ilić“, surovo iskreno, pomalo i samokritično, kaže za MOZZART Sport iskusni vezista koji će 30. decembra proslaviti 38. rođendan.

Utisak je, ipak, da sa Sašom na terenu, prvak Srbije deluje daleko mirnije, organizovanije, kreativnije i, naposletku, mudrije...

„Hm... Ne daj bože da nam igra zavisi od mene. To onda nije dobro za Partizan. Pogotovo u Evropi, gde je svaka greška uočljiva i skupo se plaća. Na utakmicama poput one koja nas čeka u Alkmaru cela ekipa mora da radi kao jedan, ne smeju dvojica ili trojica igrača da podbace. To je previše. Onda smo u problemu“.

Ako Saša ne bude u timu - mada bi na taj način Ljubinko Drulović sam sebi umanjio šanse za osvajanje bod(ov)a u Holandiji - Partizan će morati da se osloni na druge igrače.

„Za uspeh koji čekamo 11 godina, da prezimimo u Evropi, imamo, čini mi se, kadar koji je u stanju to da ostvari. Andrija Živković je igrač koji donosi prevagu, nekad se u toj ulozi nađe Abukar Oumaru, nekad Stefan Babović, nekad... No, što kazah, moraće kompletan tim da radi kao švajcarski sat da omogući nekom od pomenutih ili nekom četvrtom da ispliva. Znate, naš tim je uzdrman povredama, a Evropa ne može da trpi još ako bi se desilo da pojedinci zakažu na meču u Alkmaru. Dakle, svi kao jedan, pa će jedan i odlučiti“.

Kvote Kladionice MOZZART za utakmicu AZ Alkmar - Partizan

Crno-beli u sredu jutro putuju na meč petog kola Lige Evrope, dan kasnije od 19 časova (RTS) igraju sa rivalom koga su 17. septembra u Beogradu savladali sa 3:2 i osvojili prva tri od ukupno šest bodova kojima su dospeli na deobu drugog mesta sa Augzburgom.

„Ostale su još dve utakmice do kraja, a deluje mi da, bar otkako sam ja u prvom timu, nikad nismo bili bliži da se plasiramo u nokaut fazu. One 2004. kod Vladimira Vermezovića to smo uspeli u pretposlednjoj poslednoj rundi remijem sa Viljarealom, ali bio je drugačiji sistem takmičenja, manje utakmica. Sad smo u ozbiljnoj igri, a opet, ma šta da se desi u Alkmaru, svesni smo da će se sve rešavati na našem stadionu protiv Augzburga. Imamo finu šansu“.

Iskustvo je naučilo Sašu Ilića da se ne zaleđe sa prognozama. Naročito što iz prvog pogleda na tabelu može da zaključi kako sve ekipe Grupe L imaju šansu da se i na proleće takmiče u Ligi Evrope.

Iskomplikovalo se sve posle našeg poraza u Bilbau i pobede Augzburga nad Holanđanima. Jedno je sigurno: ne smemo i nećemo se baviti kalkulacijama. Pre dva meseca odigrali smo jednu od boljih Partizanovih evropskih utakmica u Beogradu i zato smatram da sličnu partiju, shodno tome i rezultat, možemo da ponovimo u gostima. Bilo bi lepo da zabeležimo povoljan rezultat u Alkmaru i tako olakšamo sebi situaciju pred završno kolo, ali smo svesni da nas čeka nezgodan protivnik, koji je na svom terenu dobio i Bilbao. Zato, oprezno, ali i hrabro, možda će nešto i biti“, u svom stilu završio je kapiten Partizana Saša Ilić.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport)
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ilić: Ne daj bože da Partizan zavisi od mene

Izvor: B92, 24.Nov.2015

Kapiten Partizana Saša Ilić istakao je da tim ima sjajnu priliku da prezimi u Evropi...Crno-beli imaju pet bodova iz četiri utakmice u grupi L Lige Evrope, a u četvrtak gostuju AZ Alkmaru, koji je na tri..."Imamo, čini mi se, kadar koji je u stanju to da ostvari, Živkovića, Umarua, Babovića.....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.