Radonjić: Partizan je bio bolji i to je to...

Izvor: Press, 01.Mar.2015, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Partizan je bio bolji i to je to...

Trener Crvene zvezde nije želeo da ulazi u dublju analizu igre svog tima. "Mi smo bili bez koncentracije", rekao je.
Trener košarkaša Crvene zvezde, Dejan Radonjić, nije mnogo kritikovao svoj tim zbog poraza od Partizana u meču 23. kola ABA lige, koji je za crveno-bele >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << bio stvar prestiža, a za crno-bele imao veoma veliki značaj u trci za plasman i podelu pozicija pred plej-of.

Posle 77:63 u "Pioniru", devet dana nakon što je Zvezda prilično glatko dobila derbi u polufinalu Kupa Radivoja Koraća i potom osvojila prvi trofej u sezoni, Radonjić je rekao:

"Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Početak meča bio je dosta dobar za nas u smislu da smo stvari koje smo planirali rešavali dosta dobro, mada kao proizvod njihove odbrane - dali su dovoljno mesta za tri poena, što je rezultiralo sa 22. Dok je šut bio dobar, razlika je bila kvalitetna", rekao je i dodao:

"Krajem druge četvrtine Partizan je stekao prednost, mi smo dozvolili da primimo dodatni koš dva puta. Na početku treće četvrtine bili smo bez koncentracije, energetski smo bili daleko od onoga što Zvezda može, što je i očekivano zbog svega što smo prošli u prethodnom periodu".

Radonjić je primetio i da su se crno-beli opredelili da brane reket, što njegov tim nije umeo da kazni šutem spolja.

"Partizan je to koristio u drugom delu imao prednost u skoku i stekao prednost koju je do kraja kontrolisao. Odbrana Partizana nam je braneći reket dozvolila veliki broj šuteva za tri poena i do kraja treće četvrztine imali smo 1-0 slobodna bacanja i nismo uspeli da uspostavimo balans, što mislim da može da se uradi", rekao je i posle kratke pauze prokomentarisao:

"Partizan je bio bolji i to je to".

Novinari su od mladog trenera zatražili da prokomentariše to što su četvorica njegovih igrača bili u minusu, što se indeksa uspešnosti tiče, uz pitanje: Da li padovi postaju boljka Crvene zvezde?
"Jasno, da bi se dobio kvalitetan i iskusan tim kao Partizan mora da se ima veliki broj raspoloženih igrača i da se bude na većem nivou od ovoga. Oko toga nema dileme", rekao je, ali podsetio:

"Čini mi se da smo prvi u Jadranskoj ligi u šutu za tri poena. Možda je to interesantan podatak, poredeći mečeve u kojima smo imali slabije procente protiv Real Madrida...", rekao je i zastao:

"Ne bih ulazio u analizu".

Samo je za kraj ponovio...

"Partizan je odigrao jako dobro. Mi smo bili bez koncentracije. Energetski su bili bolji, što je i očekivano jer su imali desetak dana da se pripreme, a mi smo došli iz Madrida, na neki način, direktno na teren".
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Radonjić: Partizan, zasluženo!

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2015

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle poraza u večitom derbiju (77:63) da je Partizan zasluženo slavio u utakmici regionalne Jadranske lige...- Generalno, Partizan je bio bolji, mi smo bili bez koncentracije. Protivnik je imao više vremena da se pripremi, a mi bukvalno iz...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.