Radnik Partizana pokušao da se obesi

Izvor: 24sata, 21.Nov.2014, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik Partizana pokušao da se obesi

Strašno! Radnik Partizana, 40-godišnji G. Ž., otac troje dece, pokušao je juče da izvrši samoubistvo vešanjem, ali mu je, srećom, brzom intervencijom kolega spasen život. On je samo jedan od radnika u Humskoj koji se muči sa siromaštvom i besparicom jer nije primio platu nekoliko meseci.

TUGA - Nesrećni radnik je stavio konopac oko vrata u radionici i samo sekunde su ga delile od smrti. On radi na održavanju terena i deo je grupe štrajkača koji su pre nekoliko dana >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << odlučili da obustave rad zbog nemarnog odnosa uprave prema zaposlenima i neisplaćenih zarada. G. Ž. živi sa suprugom i troje dece u kući ispod Avale, a dodatna nesreća desila mu se u maju, kada im je kuća stradala u poplavama.

Kolege su naišle u poslednji čas i spasle mu život. Ubrzo je stigla i Hitna pomoć i odvezla ga u bolnicu. On je zdravstveno bolje, ali teška materijalna situacija nije nestala.

- Ovo je strašan događaj, svi smo u šoku. Nikada nismo imali ovakvih problema, a ja sam ovde 25 godina. Istina je da su radnici na stadionu posle utakmice reprezentacije s Danskom prošlog petka najavili da u ponedeljak neće raditi jer nisu primili platu za poslednja četiri meseca, i tako su i učinili. Bio sam prisutan na razgovorima s predsednikom Fudbalskog kluba Draganom Đurićem. Radnicima je obećano da će narednog petka dobiti deo zaostalih zarada, ali zaista ne znam koliko - rekao je direktor stadiona Partizana Aleksandar Stepanović.

U Humskoj tvrde da jedan deo radnika prima platu preko sportskog društva, a drugi preko fudbalskog kluba. Zajedničko im je da im radnici gladuju i da se menadžment oko toga dovoljno ne angažuje. Zaposleni koji zarade ostvaruju preko sportskog društva nisu primili platu za poslednja četiri meseca, a u fudbalskom klubu za poslednja tri.

Predsednik FK Partizan Dragan Đurić | Foto: Miloš Perić

Gde će vam duša?

KAMEN - Iz Fudbalskog kluba Partizan stiglo je neverovatno saopštenje, i to na dan kada je njihov radnik zbog besparice hteo sebi da oduzme život. „Povodom informacije koja se pojavila u medijima da je Goran Z., star 40 godina, pokušao samoubistvo na stadionu, obaveštavamo vas da je on radnik JSD Partizan, a ne FK Partizan“, navodi se u saopštenju crno-belih.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.