Partizan ubedljiv za 1-0

Izvor: MVP.rs, 28.Maj.2016, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan ubedljiv za 1-0

Crno-beli su na korak do finala.

Partizan NIS je pobedio FMP u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige Srbije. Konačan rezultat je bio 82:63. Tako su crno-beli poveli sa 1-0 u seriji i nedostaje im još jedan trijumf da bi se plasirali u finale.

Panteri su Partizanu bili dostojni rivali samo za vreme prvog poluvremena. Za vreme tog dela igre, utakmica je obilovala faulovima, koji su prouzrokovali kratke prekide. Kako su crno-beli uspostavili dominaciju i >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << kako su stekli ubedljivu prednost, meč je postao tih i brzo je priveden kraju.

Zahvaljujući velikom broju ofanzivnih skokova FMP je bila ekipa koja je najvećim delom prvog poluvremena bila u prednosti. Partizan jednostavno nije imao ideju kako da se suprotstavi klubu iz predgrađa Beograda, a trener Aleksandar Džikić je konstantno menjao postavu petorke u nadi da će stanje na terenu biti promenjeno u korist njegovog tima. Na sreću po crno-bele, realizacija gostiju nije bila na najzavidnijem nivou, pa ni stečeno vođstvo nije bilo nedostižno. Crno-beli su sredinom druge četvrtine zbili redove, pogotovo u reketu, počeli su bolje da ga brane i uz nekoliko pogođenih šuteva, uspeli su da preokrenu. Posle serije od 8:0, utakmica je otišla u drugom smeru - u onom koji je odgovarao domaćem timu koji je na poluvreme otišao sa vođstvom od 10 poena (37:27).

Za razliku od prvog poluvremena, kada je FMP igrao energično i sa puno borbenosti, u drugom je izgledao umorno i nedoraslo ekipi kao što je Partizan, koji objektivno jeste kvalitetniji. Kako su crno-beli probili led, tako je i njihova prednost rasla, a samim tim je i igra postala mirnija. Nije bilo više žustre borbe i učestalih faulova, što je bio svojevrsni znak da su domaći obavili posao i osigurali prvi trijumf u polufinalnoj seriji.

Uskoro opširnije...

(foto: MVP / Dragana Stjepanović)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.