Partizan se provukao, romantičari umalo otkinuli bod!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2015, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan se provukao, "romantičari" umalo otkinuli bod!

Bilo bi nezasluženo da je OFK Beograd iz Humske odneo bod, iako je bio i te kako blizu. Malo je nedostajalo da Partizan od gotovog napravi veresiju i zaostatak za glavnim konkurentom i "večitim" rivalom Crvenom zvezdom učini još većim.

Partizan - OFK Beograd 2:1 (2:0)!

Crno-belima su bodovi bili preko potrebni posle emotivne i fizičke >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ispraženosti posle Pirovo pobeđenog BATE Borisova u poslednjem kolu kvalifikacija sa Ligu šampiona.

Tada je drugi po veličini stadion u našoj zemlji bio krcat (30.000). U subotu uveče tek negde oko 5.000 gledalaca.

Maestralni čuvar mreže šampiona Živko Živković bio je na visini zadatka onda kada je bilo najpotrebnije. U momentima pada koncentracije i tradicionalno "opasnih" 2:1.

Uspavanog Balažica "otresao" je rezervista Simić, ali situaciju "jedan na jedan" nije uspeo da realizje.

Strelci za Partizan bili su Živković u šestom, odnosno Šaponjić u 36. minutu. Pomislili su crno-beli da je sve gotovo, ali su prvi udarac ka golu "romantičari" pogodili pravo u metu (Ignjatijević, 52. minut).

Voda u ušima bila je prisutna, iako je terenska inicijativa konstantno bila na strani Partizana. Klasična kontra iz potpune defanzive OFK Beograda mogla je da znači 2:2.

Ali nije...

Bila je to četvrta pobeda Partizana na svom stadionu ove sezone i četvrti neuspeh plavo-belih na gostovanjima.

Sledi reprezentativna pauza od dve nedelje, a onda i "večiti derbi" na stadionu "Rajko Mitić".

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

83. minut - Au, kakva šansa za OFK Beograd! Do lopte je pre "uspavanog" Balažica stigao Simić, ali mu je u šut ušao odlični Živko Živković.

61. minut - Ozbiljna prilika za Partizan, odlična intervencija kapitena "romantičara" Planića.

52. minut - GOOOOOL! Prvi udarac ka golu Partizana, gol. Strelac - Ignjatijević. Arbitar nije pokazao na "belu tačku" posle kontakta golmana Živkovića i Subašića. Lopta se odbila do nekadašnjeg igrača Crvene zvezde koji je pronašao "rupu" između golmana i stative i smestio loptu u mrežu.

37. minut - GOOOOOL! Živković je lepo ubacio loptu u šesnaesterac gostiju, najviši u skoku bio je Šaponjić. Lagan posao za 18-godišnjeg ofanzivca crno-belih.

6. minut - GOOOOOL! Andrija Živković materijalizuje drugu dobru šansu za crno-bele. Abubakar je odlično uposlio Ilića, on iz prve šalje u peterac... Lopta je prošla Šaponjića, ali ne i Živkovića.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.