Partizan se igrao u Valjevu, Andrić i crno-beli reprezentativci razbili Metalac

Izvor: MozzartSport.com, 27.Maj.2015, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan se igrao u Valjevu, Andrić i crno-beli reprezentativci razbili Metalac

Najefikasniji u Partizanu bio je Mihajlo Andrić sa 14 poena, a dobar je bio reprezentativni trio – Nikola Milutunov ubacio je 11, Dragan Milosavljević 10, a Milan Mačvan devet poena. Marko Ljubičić postigao je 10 poena za Metalac, a reprezentativac Đorđe Majstorović dodao je na to još sedam poena

Skoro pa kao na treningu. Tako bi ukratko mogao da se opiše duel 11. kola košarkaške lige Srbije u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je Partizan kao gost pobedio valjevski Metalac sa 82:60. Ovo je crno-belima bila 10. pobeda u domaćem šampionatu, a četvrta uzastopna. Metalac je upisao peti poraz, ali je ostao na trećoj poziciji na tabeli.

Partizan je u potpunosti opravdao ulogu favorita, ali verovatno ipak nije očekivao da tako lako dođe do pobede u Valjevdu gde je Metalac tradicionalno umeo da namuči crno-bele.

Za razliku od utakmice sa FMP-om u prošlom kolu, kada je iskusni Aleksandar Pavlović igrao samo šest minuta, sada mu je trener Duško Vujošević povećao minutažu pa je bivši NBA as na parketu proveo 16 minuta.

Trofejni stručnjak ponovo je dao šansu i nekim mlađim košarkašima i onima sa manjom minutažom, pa su tako igrali i Boris Dalo, Miloš Glišić, Andrija Milutinović i Božo Đumić.

Najefikasniji u Partizanu bio je Mihajlo Andrić sa 14 poena, a dobar je bio reprezentativni trio – Nikola Milutunov ubacio je 11, Dragan Milosavljević 10, a Milan Mačvan devet poena. Marko Ljubičić postigao je 10 poena za Metalac, a reprezentativac Đorđe Majstorović dodao je na to još sedam poena.

Partizan je za superligaške prilike, izuzetno ozbiljno ušao u ovu utakmicu, dok je Metalac delovao poprilično haotično. Nije se ove sezone to često dešavalo ekipi Vladimira Đokića, ali ovaj put sa druge strane je bila dobra odbrana crno-belih.

Domaća ekipa je, otprilike, uspevala da parira Partizanu samo prva četiri minuta, a pre nego što je postalo jasno da večeras neće biti ništa od iznenađenja.

Kapiten Milosavljević povukao je ekipu na startu utakmice i trasirao joj put ka ubedljivom, dvocifrenom vođstvu. Domaća ekipa, sa druge strane, forsirala je šut za tri poena, a pošto je od prvih 11 pokušaja pogodila samo jednom iza linije 6,75 metara, jasno je da nije imala šta da traži.

Tamo gde je stao Milosavljević, kasnije su nastavili Nikola Milutinov, a pre svih Mihajlo Andrić. Partizanov krilni košarkaš postigao je četiri trojke za kratko vreme, a igrači Metalca u odbrani nikako nisu pronalazili rešenje za njegov šut.

Košarkaši Metalca do kraja su pokušavali na sve načine da ublaže poraz, ali večeras jednostavno, ni za to nisu imali dovoljno snage i preciznosti.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

METALAC – PARTIZAN 62:80 (10:24, 13:22, 23:17, 16:17)

Hala u Valjevu

Gledalaca: 1.500

Sudije: Jovčić, Nešković i Nikolić

METALAC: Malešević, Protić, Janković, Kutlešić, Otašević, Majstorović, Jevtović, Jošilo, Ljubičić, Rakićević, Todorović, Jeremić.

PARTIZAN: Pavlović, Tepić, Murić, Marinković, Dalo, Milutinov, Milosavljević, Mačvan, Đumić, Andrić, Milutinović, Glišić.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.