Izvor: Politika, 20.Avg.2014, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan protiv Neftčija na pobedu bez primljenog gola

U meču od 20.15 č (RTS 1) „crno-beli” traže rezultat, koji će im biti dovoljan da se nakon revanša u Bakuu plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope. – Nikolić privilegovan što je trener „crno-belih”. – Volkova menja Gulan ili N. Petrović

 Fudbaleri Partizana u prvoj utakmici poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope večeras od 20.15 časova dočekuju Neftči (RTS 1). Želja jedinog srpskog predstavnika u evrokupovima je da pred svojim navijačima ostvari pobedu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bez primljenog gola, jer smatraju da će im ona biti dovoljna da se nakon revanša za sedam dana u Bakuu plasiraju u nadmetanje po grupama masovnijeg Uefinog takmičenja.

– U dobroj smo seriji od 10,11 utakmica. Nismo uspeli u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sada je pred nama novi izazov. Ulazak u grupnu fazu Lige Evrope bio bi svojevrstan podvig – rekao je šef stručnog štaba „crno-belih” Marko Nikolić.

O rivalu s kojim je Partizan pre dve godine u H grupi Lige Evrope oba puta igrao nerešeno (0:0 kod kuće i 1:1 u gostima) kazao je:

– Zaslužuju punu pažnju i respekt. Imaju veliki broj kvalitetnih stranaca, šestoricu Brazilaca i po jednog igrača iz: Kameruna, Obale Slonovače, Čilea, Litvanije i Srbije.

Naglašava da su „crno-beli” veoma dobro radili:

– Što su okolnosti koje nas okružuju teže, mi smo sve jači, sve ujedinjeniji i sve odlučniji da ostvarimo svoj cilj, a on je da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope. Znamo da to neće biti ni malo lako, ali u dvomeču s Neftčijem tražimo šansu da ostvarimo ambicije i priuštimo zadovoljstvo armiji naših navijača da rokom jeseni gleda evropske utakmice.

Tvrdi da nema pritiska:

– Osim sportskog nema nikakvog posebnog pritiska. Cilj nije neostvariv. Momci samo treba da rade svoj posao, da igraju fudbal najbolje što mogu i za sebe i za Partizan.

Dodaje da najave transfera u finišu prelaznog roka ometaju:

– Na to smo navikli. Naravno da to nije poželjno, da nije dobro, ali je, nažalost, realnost srpskog fudbala. Nisam srećan zbog toga, ali nisam ni prvi na klupi Partizana ili u Srbiji kome se to dešava.

U konkurenciji za tim su i: Andrija Živković, Danilo Pantić, Ivan Petrović, Nenad Marinković, dok se Nemanja Kojić radu sa saigračima vraća od nedelje. Povređenog Vladimira Volkova zameniće Nikola Gulan ili Nemanja Petrović.

Nikolić ističe da se oseća privilegovanim što je trener Partizana:

– Biti član JSD Partizan na bilo koji način je velika privilegija. Motiv više u ovim teškim trenucima da damo svoj doprinos da Fudbalski klub što pre bude na mestu na kojem i treba da bude. Imamo priliku da napravimo veći iskorak u tom pravcu i uvedemo Partizan u grupnu fazu Lige Evrope.

Priželjkuje da se nastavi tradicija uspeha dvomeča u kojima su „crno-beli” u prvom susretu domaćini, a u drugom gosti. Upozorava da Neftči ima „neprijatnu” ofanzivnu četvorku u kojoj su dva Brazilca, Čileanac i mladi talentovani Azerbejdžanac koji je na pozajmici iz Totenhema.

– Brzi su i tehnički potkovani. Slični su Ludogorecu, ali im se načini igre malo razlikuju.

Na pitanje kojim bi rezultatom bio zadovoljan, kao iz topa odgovorio je:

– Pobedom bez primljenog gola.

Zaključio je da su „crno-beli” spremniji, nego pred duele sa Bugarima, da će ovaj sastav teško ostati na okupu po završetku prelaznog roka, kao i da ne očekuju ponovo nervozne mečeve s Azerbejdžancima:

– Možete očekivati rastrčaniji i razigraniji Partizan, u boljoj formi. Neće opet biti varnica na terenu. To ne može i ne sme da se dogodi. Nama je neophodna energija sa tribina, a na terenu neka bude u sportskom duhu.

Sudijska komisija Uefe je deljenje pravde u večerašnjoj utakmici poverila arbitrima iz Turske. Za glavnog sudiju određen je Hisein Geček. Pomagaće mu Mustafa Emre Ejisoj i Orkun Aktaš, dok će četvrti arbitar biti Sulejman Abaj. Delegat je Žoao Morais iz Portugalije.

----------------------------------------------

Tri remija i jedan trijumf

Partizan je do sada dva puta igrao sa klubovima iz Azerbejdžana. U leto 2008. sastao se sa Interom. U Bakuu je bilo 1:1, a u Beogradu 2:0, pa su se „crno-beli” plasirali u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. U sezoni 2012/2013. Neftči je, uz Rubin i Inter iz Milana, bio rival u H grupi Lige Evrope. U Humskoj nije bilo golova, dok je duel u Bakuu završen 1:1.

----------------------------------------------

Novac nije presudan

Upitan da li su igrači juče dobili platu, kao što im je obećano, trener Marko Nikolić je odgovorio:

– Imam informaciju da će to biti u toku dana, ali nije to nešto što je presudno u pripremi ove utakmice.

----------------------------------------------

Ćirković potpisao

Doskorašnji defanzivac Rada Lazar Ćirković (rođen 22. avgusta 1992. u Nišu) potpisao je juče četvorogodišnji ugovor s Partizanom. Mladi reprezentativac Srbije zadužio je dres s brojem 13, a nakon potpisivanja ugovora je kazao:

– Presrećan sam, iako sam zaobilaznim putem stigao do prvog tima Partizana. Bio sam ovde dve i po godine, ali su ljudi iz kluba u jednom momentu procenili da više nisam za Partizan. Jedva čekam da se pridružim saigračima i pokažem zašto smo svi zajedno uložili ovolike napore da ponovo budem igrač Partizana.

Dodao je i da nije u srodstvu sa Milivojem Ćirkovićem, ali da se nada da će i on ostaviti trag u crno-belom dresu.

Đorđe Smiljanić

objavljeno: 21.08.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.