Partizan pobedio Tajfun, poraz Mege

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2016, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan pobedio Tajfun, poraz Mege

Košarkaši Partizana pobedili su danas u gostima slovenački Tajfun sa 83:65 (19:25, 24:16:26:11, 14:13) u utakmici 24. kola Jadranske lige čime su praktično osigurali opstanak u tom takmičenju.

Crno-bele je do 11. pobede u sezoni vodio Edo Murić sa 22 poena, dok su Džamar Vilson i Kevin Džons ubacili po 12. U poraženoj ekipi, koja je nakon ovog poraza vrlo brzu ispadanja iz regionalnog takmičenja, najbolji je bio Sandi Čebular sa 15 poena.

Slovenačka ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bolje ušla u meč, dok se, s druge strane, Partizan mnogo mučio u napadu. Tajfun je sve vreme bio u prednosti, da bi na početku druge deonice stigao i do devet poena razlike (28:19), ali su se stvari na parketu vrlo brzo promenile.

Crno-beli su se vratili u meč šutevima za tri poena, pa su na veliki odmor otišli s prednošću od dva poena, a potom su u trećoj četvrtini i rešili pitanje pobednika.

Igra Tajfuna se u tom delu igre potpuno raspala, Partizan je napravio seriju 15:2, najviše zahvaljujuću Muriću, pa je ekipa Aleksandra Džikića stigla i do 17 poena prednosti.

U poslednjoj četvrtini Partizan je bez problema održao prednost i tako upisao još jednu, vrlo važnu, pobedu u regionalnom takmičenju.

Džikić: Morali smo da pokažemo sve što znamo

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je danas da je njegova ekipa u utakmici protiv Tajfuna morala da pokaže sve što ume kako bi upisala novu pobedu u Jadranskoj ligi.

"Prvo želim da čestitam ekipi Tajfuna, koja se bori sa brojnim poteškoćama i verujem, da bi u suprotnom slučaju bila u mnogo boljoj situaciji na tabeli. Svesni smo bili činjenice da igramo protiv ekipe od velikog potencijala. Na papiru izgleda kao da je naša pobeda ubedljiva, ali smo stvarno morali da pokažemo sve što znamo, kako bismo je postigli", rekao je Džikić posle meča.

Najefikasniji u Partizanu bio je Edo Murić sa 22 poena.

"Pred gostovanje u Celju, znali smo da ćemo morati da pokažemo što bolju igru, jer Tajfun i dalje ima želju za dokazivanjem. Uspeli smo da to prenesemo na moje saigrače, da pokažemo dobru igru i da zasluženo pobedimo", rekao je Murić.

Olimpija prekinula pobedničku seriju Mege

Košarkaši Olimpije pobedeli su večeras u Sremskoj Mitrovici ekipu Mega Leksa sa 81:78 u utakmici 24. kola Jadranske lige.

Olimpija je tako stigla do desete pobede u sezoni, dok je Mega upisala osmi poraz.

Slovenačka ekipa je prekinula niz od četiri vezane pobede srpskog tima, a najzaslužniji za to bio je Miha Lapornik sa 23 poena. U redovima Mega Leksa najefikasniji je bio Ognjen Jaramaz sa 14 poena, dok su Rade Zagorac i Danilo Nikolić ubacili po 13.

U narednom kolu Mega gostuje Krki, a Olimpija, takođe u gostima igra protiv Metalca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Partizan pobedio Tajfun

Izvor: Studio B, 13.Feb.2016

Košarkaši Partizana pobedili su Tajfun u gostima 83:65 (19:25, 24:16, 26:11,14:13 u utakmici 24. kola ABA lige...Crno-bele je do trijumfa predvodio sjajni Edo Murić sa 22 poena, dok su Kevin Džons i Džamar Vilson postigli po 12. Kod domaćina Sandi Čebular postigao je 15 poena...Dva kola pre kraja...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.