Partizan bez Volkova ide po pare u Azerbejdžan

Izvor: Mondo, 27.Avg.2014, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan bez Volkova ide po pare u Azerbejdžan

Partizan otputovao na revanš meč plej-ofa za plasman u Ligu Evrope, bez povređenog Vladimira Volkova. Ali, trener Marko Nikolić poveo sve najbolje što ima.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

"Samo da se ne zatvorimo, da ne čuvamo prednost iz Beograda, već da odigramo u revanšu kao da smo na svom terenu", rekao je iskusni vezista Nikola Drinčić za MONDO pre nekoliko dana govoreći o drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << meču protiv Nefčija iz Bakua.

U fudbalu se svako kalkulisanje kažnjava, tako da Partizan ne bi smeo da se opredeli samo za defanzivniju varijantu protiv neugodnog rivala koji će igrati na svom stadionu u četvrtak uveče.

PRIHOD

Crno-beli su startom u kvalifikacijama za Ligu šampiona, eliminacijom Toršavna sa Farskih Ostrva u 2. kolu kvalifikacija Lige šampiona, kao i igranjem 3. kola kvalifikacija već zaradili 575.000 evra.

Ako bi se plasirao u Ligu Evrope Patizan bi zaradio oko 1,3 miliona evra.

Svaka pobeda i svaki remi u grupnoj fazi Lige Evrope donosi 200.000, odnosno 100.000 evra.

 Partizan je u prvoj utakmici pobedio 3:2, posle vođstva gostiju od 2:0 i sačuvao je šanse da se plasira u Ligu Evrope. A to ne znači samo uspeh na sportskom planu, već i finansijsku injekciju, preko potrebnoj ispražnjenoj klupskoj kasi.

U avionu za Baku našlo se 19 putnika-fudbalera. A sve njih predvodili su čelnici Partizana: Dragan Đurić i Mile Jovičić. Sudeći prema fotografijama na zvaničnom sajtu kluba, člana uprave Ratomira Babića, ni ovog puta nije bilo u letelici. Baš kao što nije išao u Razgrad, na meč protiv Ludogoreca.

S obzirom na to da je vremenska razlika između Beograda i Bakua tri sata, trener Partizana je zbog kratkog vremena za adaptaciju odlučio da plan i program obedovanja i spavanja prilagodi beogradskom (srednjeevropskom) vremenu kako bi se promena osetila što manje tokom dvodnevnog boravka u Azerbejdžanu.

Pored vremenske razlike, veliki problem će predstavljati i visoka temperatura od oko 35 sepeni Celzijusovih, kao i izuzetno velika vlažnost vazduha.

Od ovih igrača, Nikolić će sastavi 11-oricu koji imaju misiju da idvedu Partizan u Ligu Evrope.

Golmani: Milan Lukač i Živko Živković;

Odbrana: Miroslav Vulićević, Nikola Gulan, Miloš Ostojić, Nemanja Petrović, Vojislav Stanković, Branko Ilić;

Vezni red: Saša Ilić, Petar Grbić, Darko Brašanac, Nikola Drinčić, Andrija Živković, Danilo Pantić, Nikola Ninković, Saša Marković;

Napad: Danko Lazović, Petar Škuletić, Ismael Fofana.

Najviše dilema biće oko izbora veznog reda. Petar Grbić igra sve bolje i odlično se na desnom krilu dopunjava sa konstantno dobrim Miroslavom Vulićevićem. Napad Partizana dobija na oštrini tek kada je Saša Ilić u timu, ali je pitanje da li kapiten ima snage za svih 90, a možda i 120 minuta po ne tako prijatnim vremenskim uslovima (visoke temperature i vlaga). U svakom slučaju, dobiće minutažu i upravo u tom periodu trebalo bi očekivati jednostavan Partizan.

OČEKIVANA STARTNA POSTAVA: Lukač - Vulićević, B. Ilić, Stanković, Petrović - S. Ilić, Drinčić, Brašanac, A. Živković - Lazović i Škuletić

Meč Nefči - Partizan biće odigran u četvrtak od 18 časova (srednjeevropsko vreme) direktan TV prenos na RTS-u.

STATISTIKA:

U poslednjih 11 sezona, crno-beli su dva puta igrali grupnu fazu Lige šampiona (2003. i 2010. godine), pet puta su bili učesnici grupne faze Lige Evrope (2004, 2006, 2008, 2009. i 2012. godine), a četiri puta nisu došli do neke od grupnih faza takmičenja (2005, 2007, 2011. i 2013. godine). Od ta četiri neuspeha, a za klub renomea Partizana ispadanje iz Evrope u avgustu oduvek je bio i zauvek će i biti neuspeh, tri su vezana za teren (2005, 2011. i 2013. godine), dok se 2007. desio "slučaj Mostar“ kada je Partizan iz Evrope eliminisan van terena (na kojem je inače demolirao svog tadašnjeg protivnika, ekipu Zrinjskog).

Zanimljivo je da od 2003. godine Partizan nijednom nije spojio dve sezone uzastopno bez izborenog takmičenja u grupnoj fazi jednog od dva evropska klupska takmičenja. Prošle sezone (2013/14) Partizan se nije kvalifikovao ni za Ligu šampiona, a ni za Ligu Evrope.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.