Od „smanji doživljaj, ne igraš protiv Bajerna“ do aplauza na otvorenoj sceni: Moj najlepši gol u Partizanu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2016, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od „smanji doživljaj, ne igraš protiv Bajerna“ do aplauza na otvorenoj sceni: Moj najlepši gol u Partizanu! (VIDEO)

Valeri Božinov proradio i van Superlige, pa pojasnio kako bi crno-beli trebalo da igraju u nastavku sezone

Osiromašeni srpski fudbal vapi za takvim potezima. Da se podvedu pod pojam estetskog doživljaja. Da u njima može da se uživa. Priča. Danas i sutra. Do nekog novog. Lepšeg.

Jedan takav izveo je Valeri Božinov na utakmici sa Žarkovom. Efektan gol, vredan overe Partizanovog plasmana u četvrtfinale >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kupa (2:0) bio je sigurno najzapaženiji detalj u inače ne preteranom zanimljivim okršaju super i srpskoligaša. Štaviše, čak ga i sam bugarski napadač visoko ocenjuje.

Drugi pogodak na Banjici je moj najlepši otkako sam stigao među crno-bele. Od svih golova koje sam dao za Partizan ovaj je i najefektnij“, priča za MOZZART Sport Božinov, obrazloživši svoj stav. „Zimus sam tokom priprema na Kipru dao gol makazicama, što je, definitivno, jedan od remek-dela moje karijere, ali se desio na prijateljskoj utakmici. Ovo juče bilo je na zvaničnoj, zato ima poseban značaj“.

Volej iz 71. minuta mnoge navijače Partizana podsetio je na sličnu izvedbu Gabrijela Klea leta 2010. godine, na gostovanju Helsinkiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Pristalice Žarkova naterao je na aplauz na otvorenoj sceni, jer su se u tom trenutku pomirili sa Partizanovim špicem, kojeg su sve prethodno prozivali, između ostalog povicima „smanji doživljaj, ne igraš protiv Bajerna“, što je bio razlog da pojedince „ućutka“ gestikulacijom posle prve egzekucije.

„Sve je to normalno i prirpodno. Razumeo sam navijače Žarkova, želeli da da ometanjem mene i mojim kolega pomognu svom timu. Možda sam prenaglio u prvoj reakciji, ali kad sam video kako mu aplaudiraju posle gola za 2:0 shvatio sam da je reč o iskrenim prijateljima fudbala. Odmah smo se „pomirili“. Njihov gest me je posebno obradovao.“



Božinov je razgalio sve u Humskoj u trenutku kad je malo šta za ponos i pohvalu. Dao je šest i sedmi gol ove sezone i tako se na klupskoj listi strelaca poravnao sa Brazilcem Leonardom. Još važnije, vratio je Parni valjak na pobednički kolosek, posle subotnjih 1:1 sa niškim Radničkim.

Kad smo na žrebu dobili Žarkovo za rivala u osmini finala kupa rekao sam saigračima da će to biti jedna od naših najtežih utakmica do zimske pauze. Ispostavilo se da sam bio u pravu, jer znao da će rival uglavnom da se brani i pokuša da zatvorenom igrom da stigne do penala. Iako je dva ranga ispod od nas, ovaj tim ima nekoliko zanimljivih igrača, u pojedinim situacijama baš su namučili. Zato je važno što smo prvi gol dali odmah na početku drugog dela. Posebnu zahvalnost moram da uputim Nikoli Đurđiću, jer se odlučio da mi asistira. Isto tako, centaršut Nece Mihajlovića za 2:0 bio je odličan, meni je preostao lakši deo posla“.

Na ovaj način Valeri Božinov je, konačno, proradio i u drugom takmičenju. Do juče je na svom kontu, u dresu Partizana, računajući i prošlu sezonu imao 23 golova i to sve u Superligi. Sad je dodao prvence u Kupu Srbije, jer lane u njemu nije bio strelac.

Samo radim ono zbog čega sam doveden. Moj posao su golovi. Svako od nas, posebno na mojoj poziciji, voleo bi da ih bude na svakom meču i u svakom takmičenju, ali nekad to nije izvodljivo. Opet, nije u redu da budemo sebični, sami da guramo loptu ili završavamo akcije. Ako shvatimo da moji ili bilo čiji golovi ništa neće vredeti ukoliko tim ne pobedi, onda ćemo imati šansu za konačan uspeh u vidu trofeja. Dok god budemo slušali šefa Marka Nikolića i primenjivali njegovu ideju o kolektivu ispred pojedinca biće dobro. Onog trenutka kad tu crtu pređemo upadamo u problem. To ne bi smelo da nam se ponavalja. I uveren sam da neće“, zaključio je najefikasniji Partizanov centarfor i ove i prethodne sezone.

(FOTO: Star sport, MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.