Nikolić pred finale: Da budemo pošteni prema svojim navijačima

Izvor: MozzartSport.com, 25.Maj.2017, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić pred finale: Da budemo pošteni prema svojim navijačima

„Sam derbi je uvek ogromna inspiracija i prvilegija za svakog aktera“, poručuje strateg Parnog valjka

Partizan je došao do glavnog cilja, a to je osvajanje šampionske titule i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ipak, niko u Humskoj nema nameru da se odrekne trofeja u nacionalnom kupu, koji bi došao kao kruna kompletne sezone i potvrda kvaliteta šampionskog tima Parnog valjka. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Svaki derbi predstavlja zasebnu priču za sve aktere, a nema sumnje da će tako biti i ovog puta.

Najlepša i najvažnija, najveća utakmica našeg fudbala. Jedna od retkih dobrih stvari koji su preostali u ovom našem fudbalu. Voleo bih da bude ispunjen stadion i da svi akteri, a iznad svega publika, uživaju u igri dva najbolja tima. Sam derbi je uvek ogromna inspiracija i prvilegija za svakog aktera. Ova utakmica ima posebnu težinu, s obzirom da su se ove dve ekpe do pre samo nekoliko dana borile do poslednjeg atoma snage za šampionsku titulu, a ja nikada nisam bio sklon da potcenim ovo takmičenje. U prošlom mandatu sam došao do finala, ali nisam imao prilike da u njemu učestvujem. Stoga lično imam veliki motiv, a tako je i sa mojim igračima. Imali smo težak put i teške rivale, a sada će biti najteže. Želimo da odigramo dobru utakmicu, u seriji smo od 36 utakmica bez poraza, malo sam dosadan, ali želim da odam priznanje svojim igračima. Može se reći da smo rasterećeni, jer smo najvažnijiji trofej, koji obezbeđuje plasman u Ligu šampiona, osvojili, ali moramo da budemo pošteni, pre svega prema našim navijačima“, rekao je Marko Nikolić.

Nikolić smatra da su igrači ti koji na kraju odlučuju kada je u pitanju konačan ishod utakmice.

„Mislim da su glavni akteri igrači, nekada se previše stavljamo u prvi plan. Treneri imaju svoju ulogu, ali u dobroj meri i karakterestike igrača određuju mnoge stvari. Pitanje je koliko je Zvezda mogla da izmeni nešto za kratak period, ali smo te neke promene saopštili igračima. Sve ostale detalje ćemo ostaviti za nas. Nijedan od nas nikada ne može da razmišlja ničemu drugom osim pobede. Ne vidim nikakvu analogiju između prethodnog derbija i ovog. Jedna potpuno nova, nadam se lepa priča u našem fudbalu“.

Penali?

„Mi ne vežbamo penale, ali apsolutno imam ideju ko će šutirati ako do njih dođe. Samo što će se sada igrati i produžeci, a ne samo penali kao u dosadašnjem toku takmičenja“.

Teret koji nosi najvažnija utakmica u našem fudbalu je nešto sa čim mora da se nosi svaki njen akter.

„Pritisak pred derbi je uvek veliki, svako ko je igrao i radio u ova dva kluba, zna kakav je pritisak. Što se mene tiče, on nije ni manji ni veći nego pred bilo koju drugu utakmicu“, rekao je Nikolić.

Finale Kupa Srbije između Partizana i Crvene zvezde igra se u subotu od 18 časova u Humskoj.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.