Muslin je na Đurđevdan ostvario verovatno najvažniju pobedu sa Zvezdom (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 06.Maj.2016, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muslin je na Đurđevdan ostvario verovatno najvažniju pobedu sa Zvezdom (VIDEO)

Ima neke simbolike koja povezuje Crenu zvezdu i Đurđevdan, krsnu slavu kluba sa Marakane.

Mnogi navijači Zvezde će Đurđevdan poistovetiti sa 100. večitim derbijem kada su crveno-beli savladali Partizan rezultatom 2:1 i na kraju osvojili titulu. Potom je usledio post od pet godina koji je prekinut 2000. pod komandom Slavoljuba Muslina.

Sudbina je htela da Zvezda zablista ponovo na Đurđevdan, a novi selektor Srbije je na ovaj dan ostvario verovatno najvažniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << pobedu na klupi najtrofejnijeg srpskog kluba.

Na Marakani je gostovao Obilić, tada trećeplasirani tim jugoslovenske lige.

Foto: Profimedia

- Očekujemo tešku utakmicu, protiv tima koji nas je silno namučio na Vračaru. Mi smo u odličnoj formi, svi igrači su spremni. Teškom mukom došli smo do prvog mesta i ne pada nam na pamet da to olako prokockamo. Od poslednjeg poraza protiv Partizana, sve mečeve odigrali smo pod velikim pritiskom, tako da smo i psihički potpuno spremni. Verujem u svoje fudbalere - rekao je Muslin pre 16 godina.

I bili su spremni fudbaleri u crveno-belim dresovima. Na krilima dvostrukog strelca Mihajla Pjanovića, Zvezda je slavila rezultatom 2:0. Dva kola posle toga, šampanjac je tekao ulicom Ljutice Bogdana.

Vredi pomenuti i to da je Zvezdu ka tituli pogurao i Radnički iz Kragujevca koji je odigrao nerešeno sa Partizanom, u kolu kada je Obilić pao na Marakani.

Pred oko 25.000 gledalaca, Zvezda je protiv Obilića povela u 34. minutu. Pjanović je regaovao na jednu ''ničiju'' loptu u kaznenom prostoru Vitezova i jakim udarcm smestio je iza leđa golmana Koraća. Pitanje pobednika rešio je u 53. minutu tako što je pogodio sa penala koji je iznudio Lerinc.

Golove sa tog meča možete pogledati na snimku ispod od 24.34



Crvena zvezda - Obilić 2:0 (1:0)

(Pjanović 34, 53)

Crvena zvezda: Kocić, Dudić, Ilić, (od 70. Bajčetić), Vukomanović, Glogovac, Bunjevčević, Gvozdenović, Lerinc (od 83. Georgioski), Pjanović, Stevanović (od 57. Drulić), Bošković.

Obilić: Korać, Babeu, Ocokoljić (od 46. Zimonjić), Zorić, Vargec, Lazetić, Simonović (od 46. Teodorović), Aleksić (od 70. Radojičić), Kovačević, Obradović , Šarac.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.