Konstantin na trenutke parirao Partizanu

Izvor: JužneVesti.com, 25.Maj.2016, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstantin na trenutke parirao Partizanu

Košarkaši niškog Konstantina poraženi su od Partizana u poslednjem kolu B grupe Superlige rezultatom 86:62 i 5. porazom u ovom takmičenju završili sezonu. Nišlije su samo na momente uspele da pariraju najtrofejnijem srpskom klubu.

Iako su nastupili bez četvorice igrača - Veličkovića, Murića, Vilijamsa i Marinkovića, crno-beli su kontrolom skoka i fizičkom dominacijom bez pomuke došli do šestog trijumfa, pa u plej-of ulaze >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bez poraza.

Nišlije su čitavih 40 minuta igrali na mahove. Uspeli su da pariraju crno-beli samo u pojedinim delovima meča i platili danak skraćenoj rotaciji na poziciji organizatora igre.

Prilično neefikasan početak utakmice propratile su promašaji i greške u dodavanja na oba kraja parketa. I niški i beogradski tim forsirali su igru preko centara, pa su se posle 4 minuta igre u strelce upisali samo Milovanović za Konstantin i Džouns za Partizan, te je na semforu stajalo 6:4.

Izlaskom Milovanovića iz igre, domaćima je ponestalo ideja u napadu, a u defanzivi su imali dosta problema sa zagrađivanjem skoka. Prvu dvocifrenu prednost crno-beli su stekli u 9. minutu (19:9), ali je trojkom Vitkovića i bacanjima raspoloženog Milovanovića do kraja prvog kvartala smanjio zaostatak na 21:14.

I u drugom periodu se na koš čekalo 2 minuta, a onda je sveprisutni Vitković, koji je bio aktivan i u odbrani i na skoku, pogodio svoju drugu trojku, asistirao Baboviću i uz dugu dvojku Savića niški tim je prišao na -2 u 13. minutu (23:21).

Potencijalni problem sa gostujući sastav bio je problem sa ličnim greškama centara Đumića i Koprivice, ali je ulaskom Džounsa Partizan “zaključao” reket. Proradio je u napadu crno-belih Aleksandar Cvetković, pa je serijom 12:2 sastav Aleksandra Džikića ponovo imao dvocifreni suficit - 35:23.

Failili su domaćem tim poeni nosioca igre, pre svih Tasića i Đorđevića, koji su ukupno postigli 2 poena u prvih 20 minuta, pa je nakon prvog poluvremena prednost Partizana iznosila 15 poena - 41:26.

Skroman poenterski učinak krasio je i nastavak meča, ali se u takvom odnosu snaga tim Marka Cvetkovića bolje snašao. Odbrana je u jednom momentu dostigla optimalni nivo, napad je dobro funkcionisao, pa je za 4 minuta prepolovljen zaostatak za Beograđanima - 43:36.

Ali sve što su u gradili početkom trećeg kvartala , prosule su Nišlije u nekoliko napada. Uhvatili su se u nepotrebnu jurnjavu sa crno-belima, počeli da greše, pa je za tili čas gost stekao 18 poena viška - 58:40.

Ponovo je proradio Džouns, pravi ritam pronašao je Vrabac i ubacio 8 poena u kratkom vremenskom intervalu. Pomenutom dvojcu priključio se i Vilson, a Partizan je do kraja treće četvrtine strahovitom serijom došao do nedostižne prednosti - 66:42.

Poslednja četvrtina pretvorila se u prijateljski okršaj, strateg Nišlija je na parket poslao najmlađu petorku, koja je poslednjih 10 minuta iskoristila za sticanje potrebnog iskustva za neka buduća vremena.

Slično je učinio i Cvetkovićev kolega Džikić, a Partizan je do kraja uspeo da dodatno uveća prednost za konačnih 86:62.

Ovom utakmicom Nišlije su završile sezonu na 3. mestu sa skorom od 1 pobede i 5 poraza, dok je Partizan dominantno osvojio B grupu sa svih 6 pobeda.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.