Kakav derbi: Veličković u poslednjoj sekundi srušio Zvezdu! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 18.Maj.2017, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakav derbi: Veličković u poslednjoj sekundi srušio Zvezdu! (FOTO) (VIDEO)

Košarkaši Partizana pobedili su Zvezdu rezultatom 78:77 poenima kapitena Novice Veličkoviča u poslednjoj sekundi utakmice!

Bilo je to jedino vođstvo cno-belih koji su sve vreme bili u rezultatskom zaostatku, ali su zahvaljujući više nego očajnom šutu Zvezde sa slobodnih bacanja (promašili 17 penala?!) uspeli da nokautiraju "večitog rivala" sa zvukom sirene!

Bio je ovo meč 9. kola KLS-a posle kojeg su dva rivala sada izjednačena na tabeli sa skorom 8/1.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
Utakmicu je, bez ikakve dileme, rešila "penal serija" jednih i drugih u pravom festivalu slobodnih bacanja koji je za jedne bio spas, a za druge potpuna zona sumraka. Čak 68 puta izlazili su i jedni i drugi na liniju penala, Partizan 35 puta, Zvezda 33, ali je razlika u broju pogođenih šuteva bila ogromna u korist crno-belih koji su promašili šest šuteva, a Zvezda neverovatnih, već pomenutih 17!

PARTIZAN NIS - CRVENA ZVEZDA MTS 78:77 (16:21, 22:20, 18:21, 22:15)

PARTIZAN NIS: Ratkovica 7, 4as, Vrabac, Jovanović, Marinković 5, Veličković 16, 7sk, Majstorović 8, Birčević 12, Koprivica,, Andrić 12, Hečer 16, Karahodžić, Luković 2.

CRVENA ZVEZDA MTS: Volters 10, 4sk, Tompson 3, Dangubić 9, 5sk, Mitrović, Lazić, Dobrić, Simonović 20, Dženkins 6, gudurić 13, Jović 6, Kuzmić 9 (1/9 bacanja), Bjelica.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Upravo taj segment igre doprineo je da Zvezda na kraju bukvalno sama sebe porazi iako je u prvoj, drugoj i trećoj deonici imala dvocifrenu prednost, i sve vreme vodila u poslednjem periodu meča, međutim svaki izlazak na "crtu" slobodnih bacanja i promašaji koji su kao po pravilu sledili, dodatno su tanjili samopouzdanje igrača Dejana Radonjića i hranili optimizmom navijače i igrače Partizana.

Tragičar meča bio je Marko Gudurić koji je promašio jedno slobodno bacanja deset sekundi pre kraja i tako omogućio Partizanu da pri rzultatu 76:77 u poslednjem napadu dođe u priliku da poentira. Crno-beli su morali brzo da deluju, lopta je bila kod Ratkovice, on je u gužvi predao Veličkoviču, a iskusni krilni centar Partizana je bio nepogrešiv pod košem, za delirijum većinskog crno-belog "Pionira".

Bio je to vrhunac drame petog ovosezonskog duela "večitih rivala" i druga pobeda Partizana koji je i u ABA ligi bio bolji pred svojim navijačima.

Ali, Zvezda je sama kriva za ovakav epilog. Srpski evroligaš je krenuo furiozno, več u prvoj deonici imao 15:4, Partizan je prve poene iz igre postigao tek u finišu prve deonice, prvu "dvojku" u drugoj četvrtini. Dotle su crveno-beli posle niza uspešnih akcija poveli sa maksimalnih 31:18 i imali punu kontrolu utakmice.

Foto: Marko Todorović

Situacija se po Partizan popravljala tek sporadično, ali je na svaki prilazak domaćeg tima Zvezda imala spreman odgovor, uglavnom u vidu trojki Simonovića i Voltersa. Navijači Partizana čekali su "buđenje" Hečera, koji je dugo bio bez poena iz igre, međutim uspeo je da se pokrene u ključnim trenucima utakmice. Uz Veličkovića, Hečer je bio motorna snaga i pokretač konačnog preokreta crno-belih čija je uporna jurnjava da uvedu meč u egal završnicu urodila plodom.

U dramatičnom finišu koliko i pobednički koš Veličkovića za trijumf,  ključna je bila i trojka Andrića za prvi rezultatski egal na utakmici (76:76). Džikić je na tajm-autu naredio da se ide na faul kako bi Partizan u poslednjem napadu rešavao meč, i to se pokazao kao pun pogodak: Gudurić je bio polovično precizan sa "začarane" linije penala, a Veličković u već opisanom završetku hladnokrvno završio poslednji napad na utakmici.

Na kraju, vredi reći da je Zvezda igrala bez rovitih Lazića i Bjelice, a da su meč pre kraja, zbog pet ličnih, završili Marko Simonović i Stefan Birčević.



Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

KLS, 9. kolo

FMP - Vršac 83:63

Partizan - Crvena zvezda 78:77

Spartak - Dinamik 73:83

Petak

Mega Leks - Borac

TABELA: Zvezda 8/1, Partizan 8/1, FMP 6/3, Mega leks 4/4, Dinamik 4/5, Borac 3/5, Vršac 1/8, Spartak 1/8.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.