Partizan jedva do pobede na Dorćolu

Izvor: Mondo, 22.Maj.2017, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan jedva do pobede na Dorćolu

Crno-beli, iako su imali 18 poena prednosti, savladali Dinamik tek u produžetku u 10. kolu Superlige - 87:83

Foto: MN Press

Partizan je upisao pobedu u 10. kolu Superlige, ali teškom mukom. Pobedili su Dinamik na gostovanju, tek posle produžetka - 87:83 (26:20, 24:18, 10:22, 13:13, 14:10).

Uskoro opširnije...

Partizan, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kao i Crvena zvezda, nalazi se na vrhu tabele Superlige sa skorom 9-1, dok je Dinamik peti sa skorom 4-6.

TOK UTAKMICE

ČETVRTA ČETVRTINA 13:13

Na kraju regularnog dela Dinamik – Partizan 73:73, igraće se produžetak

Na krilima dobre igre iz trećeg perioda Dinamik je stigao i do vođstva na startu poslednje deonice – 66:60. Džikić je ponovo bio primoran da menja nešto u igri svog tima, pa je zatražio tajm-aut, koji je brzo dao i rezultat. Mihajlo Andrić je sa dve trojke vratio Partizan u rezultatski egal (66:66 u 35. minutu), ali je Luković posle faula Lazića sa linije penala propustio priliku da ponovo svom timu donese prednost. Oba puta je bio neprecizan.

To je učinio Ratkovica nedugo posle sa linije penala (68:67), nakon što je Gavrilović bio samo jednom precizan posle faula.

Vanja Marinković je potom dobio tehničku grešku posle faula nad Brukosom, koji je vratio prednost Dinamiku (69:68). U neizvesnoj završnici Andrić je još jednom pogodio za tri poena (71:69), a onda je Dinamik u poslednji minut opet ušao sa prednošću (Čakarević 1, Sedmak 2) 72:71. Ratkovica je sa linije slobodnih bacanja opet doneo prednost Partizanu (73:72), Čakarević je sa iste pozicije nakon toga pogodio samo jednom (73:73), Andrić je potom promašio šut za tri, a onda i za dva poena, a Bruks nije iskoristio poslednji napad za pobedu Dinamika.

TREĆA ČETVRTINA 22:10

Dinamik - Partizan 60:60

Dinamik je mini serijom u kojoj su prednjačili Devin Bruks i Aleksandar Lazić sa ukupno 12 poena do polovine treće četvrtine smanjio razliku na 51:56, nakon čega je trener gostiju Aleksandar Džikić posegao za promenama i zvao tajm-aut. Hečer je nakon mini pauze doneo Partizanu vođstvo od 58:51, ali osokoljeni domaćin trojkom Bruksa približio je svoj tim na samo "minus četiri" 54:58.

Hečer na drugoj strani nije odgovorio istom merom, ali je pogodio Veličković, dok je Kimani Frend bio samo jednom uspešan sa linije slobodnih bacanja (28. minut 54:60). Nedugo posle toga Partizanova klupa zaradila je tehničku grešku.

Do kraja četvrtine Dinamik je istopio prednost Partizana (Bruks 1+2, Čakarević 3) i u poslednju četvrtinu ulazi poravnat - 60:60.

DRUGA ČETVRTINA 18:24

Partizan na poluvremenu vodi protiv Dinamika 50:38.

Kapiten Novica Veličković ušao je umesto Vanje Marinkovića u drugoj četvrtini i odmah "razigrao" Partizan. On je za samo četiri minuta upisao šest poena, uz dve asistencije i doveo svoj tim do "plus 15" - 24:39. Crno-beli "rešetali" su u tom trenutku, iskoristivši maksimalno loš period igre Dinamika. Domaćini su za tri minuta (od 13. do 16. minuta) imali pet promašaja dva šuta za dva, za trojku i dva slobodna bacanja), uz čak tri izgubljene lopte u nizu.

To je prekinuo Čakarević trojkom (17. minut), kada je smanjio na 30:41, ali Dinamik nakon toga nije nastavio u istom ritmu. Mihajlo Andrić je u 19. minutu, na asistenciju Vrabca odveo Partizan na maksimalnih 18 poena prednosti (50:32), a tim Miroslava Nikolića do odlaska na veliki odmor serijom 6:0 smanjila je rezultatski zaostatak.

Posle prvih 20 minuta u Partizanu je najefikasniji Vil Hečer sa 10 poena, Vrabac je ostao na sedam, uz tri skoka, dok su Veličković, Majstorović i Birčević upisali po šest.

Kod Dinamika najbolji je Devin Bruks sa 14 poena, a prati ga Čakarević sa osam, uz tri skoka i dve asistencije.

PRVA ČETVRTINA 20:26

STARTNE PETORKE: Milisavljević, Beslać, Lazić, Bruks, Frend – Ratkovica, Vrabac, Marinković, Birčević, Luković

Dinamik je vodio samo na početku meča, kada je Aleksandar Lazić postigao trojku (3:2), a nakon toga Partizan je uspeo da nametne svoj ritam.

Polovinom deonice Vanja Marinković je sa vezanih pet poena (3+2) doneo prvu osetniju prednost Partizanu od pet poena (10:5). Devin Bruks u 7. minutu je približio svoj tim na 11:14, ali su Birčević i Ratkovica na drugoj strani ponovo "odlepili" Partizan i to do najveće razlike (19:11), dok je Milisavljević na drugoj strani bio neprecizan u šutu za tri poena.

Crno-beli su održali tu prednost gotovo do isteka desetog minuta, kada je Radulović smanjio na 20:26.

Partizan je u prvoj četvrtini pogodio četiri trojke iz sedam pokušaja, dok je Dinamik šutirao za tri 2/6.

Najviše poena za Dinamik postigao je Bruks - šest, dok je kod Partizana najefikasniji Vrabac sa sedam i Marinković sa pet pogodaka.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.