Humanitarni turnir „Trojka iz bloka 24. avgusta na Kalemegdanu

Izvor: Blic, 13.Avg.2014, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarni turnir „Trojka iz bloka" 24. avgusta na Kalemegdanu

Na košarkaškim terenima Partizana na Kalemegdanu 24. avgusta biće održan humanitarni turnir „Tojka iz bloka", koji će otvoriti prvotimci šampiona Srbije.

„Trojka iz bloka” je idejni humanitarni projekat, pokrenut 2012. godine u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije i potpredsednikom Dejanom Tomaševićem.

Umeće u brzom šutiranju trojki pokazaće svi zainteresovani koji na taj način žele da pomognu onima kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Projekat „Trojka iz bloka” nastao je kao ideja članova humanitarne organizacije Srbi za Srbe, koji su želeli da kroz sportsku manifestaciju okupe pre svega mlade ljude željne humanitarnog rada. Organizaciju čine mladi i porodični ljudi koji od 2005. godine ulažu svoje vreme, energiju i iskustvo za pomoć ugroženoj deci i njihovim porodicama širom Balkana.

Zahvaljujući zvaničnim registrovanim ograncima u Srbiji, Republici Srpskoj, Austriji, Švajcarskoj, Nemačkoj i SAD, kao i velikom broju donatora i prijatelja širom sveta, organizacija „Srbi za Srbe” je do sada prikupila 1.000.000 evra donacija i obezbedila pomoć za preko 500 porodica, od kojih su mnoge dobile siguran krov nad glavom, kupatila, mašine za rad, pokućstvo, belu tehniku, domaće životinje za uzgoj i drugu neophodnu pomoć.

Projekat „Trojka iz bloka'' je do sada dobio podršku brojnih sportista kao što su Dejan Bodiroga, Novica Veličković, Dejan Tomašević, Bojan Janić, Aleksandar Atanasijević, Dragan Stanković, Nikola Rosić, Nedeljko i Ljuba Jovanović, Milivoje Ćirković, Milica i Ana Dabović, Vojislav Škorić, kao i brojnih medijskih ličnosti koji su se sa zadovoljstvom odazvali pozivu.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.