Het-trik Volkova u Humskoj: Još da dobijem derbi na Marakani!

Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2014, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Het-trik Volkova u Humskoj: Još da dobijem derbi na Marakani!

''Najgore što može da nam se dogodi posle ovoga je da pomislimo da je prvenstvo rešeno, a još nije kraj oktobra'', upozorava levi bek Partizana u razgovoru za MOZZART Sport

Partizan je (p)ostao specijalista za derbije u Humskoj 1. Od poslednjih sedam mečeva protiv najvećeg rivala na svom terenu dobio je čak šest (samo je Kadu u nadoknadi vremena 142. prekinuo niz), zbog čega se može smatrati da je stadion na crno-beloj strani Topčiderskog brda postao utvrđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koje nije moguće lako srušiti.

Posle pogotka Brazilca 5. maja 2012. Parni valjak je ostvario het-trik protiv Crvene zvezde, pred svojim navijačima, a akter svake od tih utakmica bio je Vladimir Volkov. Možda i amajlija aktuelnog lidera Superlige.

''Samo se tako potrefilo, da ja budem u sastavu i da slavimo golovima Jojića, Kojića, sada i Drinčića. Nema spora da smo poslednjih godina na našem terenu bolji od komšija, ali ja bih voleo da dobijem(o) i derbi na Marakani. Naravno, ako na proleće budem u klubu. Za sada sam samo jedan meč odigrao protiv Zvezde na njenom terenu, izgubili smo 0:1, pa bi mi pre ponovnog odlaska u inostranstvo bilo drago da i taj trijumf imam u kolekciji'', priča levi bek Partizana za MOZZART Sport.

I obrazlaže u čemu vidi prednost domaćeg terena u ovakvim utakmicama:

''Utisak je da ranije nijedna ekipa nije bila povlašćena kad igra na svom stadionu, međutim, to se promenilo. U smislu atmosfere,navijanja, tenzije, pritiska, što je i prirodno. Na primer, Grobari su izgradili kult navijanja u Humskoj, tako da stvarno osećamo prednost kad smo domaćini. Kao što je ima Zvezda kad igra na Marakani''.

Partizan je u subotu imao prednost na tribinama, a posle meča je uvećao i na tabeli. Sad je četiri koraka ispred najvećeg rivala (uz  susret manje). Reklo bi se – juriša ka jesenjoj tituli. A s druge strane, podsećaju I u Humskoj 1, da su u ovom periodu lane (doduše pre derbija) imali identičnu bodovnu razliku, ali su i sami kasnije kiksirali, propuštajući prilike da se odvoje od Zvezde.

''Da se to ne bi ponovilo moramo da zadržimo fokus na prvoj narednoj utakmici i tretiramo je kao najvažniju u prvenstvu. Najgore što može da nam se dogodi posle ovoga je da pomislimo da je prvenstvo rešeno, a još nije kraj oktobra. Moramo da budemo trezveni, oprezni, koncentrisani i ukoliko na svakoj narednoj utakmici pokažemo identičnu želju, borbenost i trčanje onda ni za rezultat nećemo brinuti. Uostalom, Partizan ima najjači tim u zemlji, sad je potrebno da to iz meča u meč dokazuje''.

Baš kao što je i Vladimir Volkov dokazao da je – kad hoće da igra – jedan od najboljih bekova lige, s obzirom da je na derbiju uspeo u potpunosti da zatvori najboljeg fudbalera Crvene zvezde Darka Lazovića i time značajno smanji mogućnost pretnji po Milana Lukača.

''Lazović je odličan individualac, jedan od najboljih u zemlji na svojoj poziciji. Ne bih da me neko pogrešno razume, niti se hvalim svojom partijom, jer znam da mogu bolje. Samo ću reći da sam odigrao pametno i zrelo, jer sam znao da zbog tek zalačene povrede ne mogu i ne smem mnogo da se trošim u napadu. Uradio sam šta je bilo do mene u odbrani, međutim, to nije najbolji Vladimir Volkov koga možete da vidite. Nadam se da će do kraja jeseni biti kvalitetnijh izdanja. I mojih i timskih''.

Prva prilika za tako nešto je četvrtak i duel sa Bešiktašom u Ligi Evrope.

''To je utakmica na kojoj bi svi zajedno trebalo da uživamo. I Grobari na tribinama i mi na terenu'', dopunio je Volkov.

(FOTO: Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.