Izvor: HotSport.rs, 05.Avg.2015, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HRVATI BESNE: Kako je moguće da je UEFA dozvolila minut ćutanja zbog ‘Oluje’?!

Hrvatski mediji burno su reagovali na odluku UEFA da dozvoli da početak večerašnje utakmice između Partizana i Steaue počne minutom ćutanja.

Kako je danas u Srbiji proglašen dan žalosti zbog žrtava progona srpskih stanovnika sa hrvatske teritorije pod nazivom ‘Oluja’, UEFA je dala dozvolu da utakmica između Partizana i Steaue počne minutom ćutanja. To je izazvalo oštru reakciju u hrvatskim medijima, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << koji navodno ‘ne razumeju’ ovakvu odluku UEFA.
- Nejasno je kako je UEFA, koja inače ne dopušta nikakve političke i slične poruke na stadionima, dala dozvolu za to. Podsetimo, protiv toga je i svetska fudbalska organizacija (FIFA) koja je jednom prilikom od Fudbalskog saveza Hrvatske zatražila da se sa tribine ukloni veliki transparent na kome je pisalo ‘Zapamtite Vukovar’ - piše zagrebački ‘Večernji list’.
U tamošnjim tekstovima se još dodaje da su Srbi sa hrvatske teritorije otišli svojevoljno, te da su ljudi odlazili iz Hrvatske jer ‘nisu želeli da žive u toj državi’.
 
Utakmica na kojoj će se večeras odati počast žrtvama vojne akcije ‘Oluja’ igra se večeras od 20:30h na stadionu Partizana.

The post HRVATI BESNE: Kako je moguće da je UEFA dozvolila minut ćutanja zbog ‘Oluje’?! appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.