Gudelj: Partizan može da dočeka proleće u Evropi

Izvor: Kurir, 29.Avg.2015, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gudelj: Partizan može da dočeka proleće u Evropi

On igrao za Partizan, a sin za AZ Alkmar: Nebojša Gudelj smatra da će se srpski šampion boriti za drugo mesto u grupi sa Atletik Bilbaoom, Augzburgom i AZ Alkmarom

Sreća se osmehnula crno-belima na žrebu za Ligu Evrope! Partizan se nalazi u grupi J, gde će za rivale imati Atletik Bilbao, Augzburg i AZ Alkmar.

Prvi utisak je da srpski tim ima odlične šanse da prezimi u Evropi. Atletik je bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dileme najbolji tim u grupi, dok za drugu poziciju preostale ekipe konkurišu potpuno ravnopravno.

Izjednačeni klubovi

Gotovo dve decenije u Holandiji boravi Nebojša Gudelj, nekadašnji igrač Partizana (igrao od 1991. do 1994. na JNA), čiji je sin Nemanja Gudelj, reprezentativac Srbije, do ovog leta igrao u AZ Alkmaru.

- Interesantna, ali i teška grupa. Po kvalitetu Partizan i AZ mi deluju potpuno izjednačeni. Alkmar je top-klub u Holandiji, sa vizijom forsiranja mladih igrača i njihove dalje prodaje. Tako su ovog leta prodali šest glavnih igrača, ali to su nadomestili mladim snagama. Sada imaju potpuno nov tim, koji je tek na početku, pa ima samo dva boda iz prvi tri kola u ligi. Igraju napadački u formaciji 4-3-3, daju dosta golova i krasi ih lepa igra, imaju uglavnom i lepu podršku sa tribina - detaljno analizira Nebojša Gudelj.

REAGOVANJA / O ŽREBU

Zoran Popović predsednik Partizana

Dobili smo grupu po našem meraku! Iako je kristalno jasno da u Evropi ne postoje laki rivali i prosečne ekipe, mislim da može da se razmišlja i o proleću u Evropi. Moramo biti zadovoljni.

Darko Brašanac vezista

Vreme je da zabeležimo prvu pobedu u grupnoj fazi u Evropi. Čekamo je baš dugo, još od meča protiv Šahtjora iz 2009. Verujem da ovaj tim Partizana ima kvalitet za takav podvig. Polako, idemo meč po meč.

Ivica Dragutinović učesnik u žrebanju

Partizan može da prođe u sledeću fazu. Samo je bitno da koristi veliki broj prilika koje stvori na utakmici. Onakve šanse poput onih Živkovićevih iz dvomeča protiv BATE Borisova moraju da se pretvore u golove.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.