Evo koliko Partizan duguje i zbog čega je suspendovan iz KLS

Izvor: Vesti-online.com, 03.Maj.2015, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo koliko Partizan duguje i zbog čega je suspendovan iz KLS

Košarkaši Partizana suspendovani su do daljnjeg iz takmičenja u Super ligi, pa je pod znakom pitanja njihov naredni meč protiv FMP-a.

Direktor superligaškog takmičenja Leon Deleon, uveo je crno-belima sankciju zbog neizmirenih finansijskih obaveza, shodno pravilniku 67, prenose beogradski mediji. Kako se navodi, u pitanju je duh u visini od 10.000 evra.

Aktuelni šampion domaćeg šampionata mora do 6. maja da uplati 1.270 000 dinara, da bi mogao da zaigra u Železniku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Ukoliko rukovodstvo kluba iz Humske to ne uradi, meč se ne bi odigrao, a FMP bi najverovatnije pobedio službenim rezultatom.

Pitanje duga crno-belih ne tiče se tekuće sezone, već superligaškog i plej-of dela domaće lige od pre godinu dana. Podsetimo, Partizan je tada nakupio dobar deo kazni zbog "slučaja sako" trenera Duška Vujoševića, ali i nemilih scena tuča, prekida i povlačenja sudija sa terena u finalnoj seriji.

Ukupan dug iznosio je oko 4.110 000 dinara. Kasnije je promenjen direktor KLS-a, i umesto Gogića je na to mesto došao Leon Deleon.

Crno-beli su pre starta ovosezonske Super lige platili nešto više od trećine ukupog duga, oko 1.500 000 dinara, dok je za ostatak postignut dogovor o plaćanju na rate. Preciznije, po 1.270 000 do 20. aprila odnosno 20. maja, a do kraja ligaškog dela koji je predviđen za 4. jun, i ostalih 200 000 dinara.

Partizan je probio rok za prvu uplatu, i zbog toga je izrečena mera suspenzije. Pre suspenzije, bilo je razgovora na relacijama između čelnika lige i rukovodstva u Humskoj, ali Partizan nije uspeo da izdejstvuje odlaganje plaćanja kazne posle prvomajskih praznika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.