Izvor: Politika, 20.Dec.2014, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi velikog značaja

Košarkaška ABA liga: Partizan dočekuje Budućnost (19 č)

Partizan je na svojim najslabijim pozicijama još od vremena kada je na tronu jugoslovenske košarke nasledio Budućnost, koja od tada nije bila jača nego što je ove jeseni. Krajem prošlog milenijuma Podgoričani i Crvena zvezda su istovremeno bili evroligaši, a danas su kao vodeći tandem ABA lige na putu da ponove tu istoriju. O „simbiozi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tih klubova” je pred večerašnji derbi Partizana i crnogorskog šampiona u „Pioniru” (19 č, TV SK 1) govorio trener „crno-belih” Duško Vujošević:

- Budućnost smatra da je ova sezona prilika da se plasira u finale ABA lige. To je projekat o kojem država vodi računa. Na kormilu je Dragan Bokan, vlasnik korporacije „Voli” koji investira ozbiljna sredstva u crnogorsku košarku. Toliko se zaljubio u košarku da je i sponzor Crvene zvezde. Interesantna je simbioza tih klubova, koji su trenutno u najvećoj moći. I igrači i publika bi trebalo da budu svesni koliko je ovo važna utakmica.

Vujošević će biti među gledaocima pošto izdržava drugi od tri meča suspenzije, a srpskog šampiona će sa klupe voditi pomoćnik Velimir Gašić. U toku dana će biti poznato da li će moći da računa na Pavlovića i Gagića koji su propustili završni meč u Evrokupu zbog povreda. Oporavio se Milutinov koji je takođe „preskočio” duel u Rumuniji, a Murić koji pauzira već tri sedmice još neko vreme će biti van „stroja” pošto njegova povreda ramena zahteva maksimalnu predostrožnost.

- Pogled na tabelu je dovoljno upozoravajući, prostora za kalkulacije više nemamo – istakao je Gašić. - Budućnost ima respektabilan sastav i plasman u drugi krug Evrokupa, koji je za nju značajan rezultat, i nije iznenađenje. Njena osnovna napadačka filozofija, igra „dva na dva” i u ranoj fazi i u postavljenom napadu, dosta zavisi od Amerikanaca Kuka i Rejnoldsa. Biće nam potrebno mnogo koncentracije i pameti.

Nakon prekida saradnje sa Aleksandrom Ćapinom koji je malo igrao, Podgoričani su se ove sedmice pojačali bivšim srpskim reprezentativnim bekom Ivanom Paunićem (27 godina, visina 195 cm). Sa dugom „rotacijom”, Budućnost je do sada u proseku postizala skoro deset poena više od Partizana.

- Rezultatima u proteklom periodu smo privilegovani da igramo derbi protiv jakog Partizana, koji je dovođenjem igrača u poslednje vreme napravio tim da se bori za trofej. Moraćemo da odigramo jako kvalitetno da bismo došli u situaciju da ga ugrozimo kada ima veliku podršku navijača – izjavio je trener gostiju Jovović.

Cena ulaznica za tribine je 200 dinara, a biće u prodaji od 16 časova.

G. K

objavljeno: 21.12.2014.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Košarka,   Crvena Zvezda

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.