Dan odluke u Partizanu: Bjeković favorit? (ANKETA)

Izvor: MozzartSport.com, 24.Maj.2016, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan odluke u Partizanu: Bjeković favorit? (ANKETA)

Skupština crno-belih od 17 časova bira novog predsednika između Ivana Ćurkovića i njegovog nekadašnjeg saradnika na mestu sportskog direktora

Veliko finale. A u ciljnoj ravnini dvojica. Trčali su mesecima Ivan Ćurković i Nenad Bjeković rame uz rame, trče i danas završne metre maratona čiji će pobednik umesto zlatne medalje dobiti mandat za rukovođenje Partizanom u trajanju od pet godina.

Skupština crno-belih, zakazana za 17 časova u Sportskom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << centru Zemunelo, izabraće 28. predsednika u istoriji, a potom će prvi čovek kluba formirati i Upravni odbor (od 15 do 17 članova), koji će na isti period (pet godina) vladati Humskom 1.

Ćurković ili Bjeković u predsedničku fotelju će sesti umesto Zorana Popovića, koji je sredinom decembra, posle poraza od Augzburga, u poslednjem kolu Lige Evrope, podneo ostavku, u međuvremenu prenevši predsednička ovlašćenja upravo na Ćurkovića, kao prvog čoveka Radne grupe, „prelaznog“ tela koje je vodilo klub minulih šest meseci.

Upravo će se Popović među prvima i obratiti delegatima Skupštine, kako bi ih upoznao sa rezultatima ostvarenim za vreme njegove jednogodišnje vladavine, a posle usvajanja njegovog izveštaja o radu, kao i izveštaja generalnog direktora (podnosi Miloša Vazura) radu Nadzornog odbora (izveštaj će podneti predsednik tog tela Vladimir Vuletić) će se preći na centralnu tačku dnevnog reda: izbor predsendika.

Mada je u ovakvim situacijama nezahvalno prognozirati pobednika, deluje na osnovu određenih pokazatelja da Nenad Bjeković, koga – nije tajna – podržavaju Novak i Vojislav Nedić, ima „pola koraka“ prednosti u odnosu na Ivana Ćurkovića. Na to upućuju potpisi 33 člana Skupštine, koja su još početkom aprila obećala da će glasati za nekadašnjeg napadača, trenera i dugogodišnjeg sportskog direktora Partizana. Kako Skupština crno-belih ima 65 delegata, znači da je za pobedu, shodno odredbama Statuta, potrebna prosta većina. U ovom slučaju, upravo 33 glasa. Pod uslovom da na sednicu dođu svi delegati. A to se retko dešava...

Osim toga, Bjeković je i sam izjavio da je uveren u pobedu, verovatno podstaknut tumačenjem Ministarstva omladine i sporta da na samoj Skupštini nije moguće prenošenje ovlašćenja na drugu osobu, što dalje znači da može glasati isključivo onaj ko je prisutan na sednici.

Valja napomenuti da su i jedna i druga strana, aktuelno rukovodstvo i opozicionari, imali različita pravna tumačenja paragrafa iz Statuta, koja se tiču mandata članova koji su, u međuvremenu, isključeni iz kluba (Ostoja Mijailović), podneli ostavku (Ljubiša Tumbaković, Igor Duljaj) ili se protiv njih vodi disciplinski postupak (Dragoljub Vukadinović). Vlast je već na mesta prve trojice postavila njihove zamene (Milorad Vučelić, Ivica Iliev, Goran Arnaut), koji će glasati za Ćurkovića, ali i dalje nema garancija da li će to biti dovoljno za pobedu.

S druge strane, ogroman vetar u leđa Ivan Ćurković je dobio u času kad se njegovom timu zvanično priključio Žarko Zečević, njegov – a i Bjekovićev – višegodišnji saradnik od pčetka devedesetih, do sredine prošle decenije. Legendarni generalni sekretar je godinama vedrio i oblačio u Partizanu, čak i kad nije imao funkciju, dosad nikad njegova struja nije izgubila izbore, u stanju je da animira delegate Skupštine, kao što je to uradio i u zimu 2014, tako da Zečevića, samim tim i Ćurkovića, ne bi trebalo otpisati iz trke.

Naročito usled ogromnog iskustva koje Ćurković, kao isto takva legenda poput Bjekovića, nosi sa sobom. Uostalom, vodio je klub od 1989. do 2006, sa njim u predsedničkoj fotelji crno-beli su osvojili osam titula i pet kupova. Da li će imati priliku da nastavi trofejni niz?

Odlučiće članovi Skupštine javnim glasanjem. Prostom većinom, ako u Zemunelo ne dođe svih 65 pozvanih delegata.

Ko će voditi Partizan od danas? Svoje mišljenje podelite s nama u komentarima i glasajte u anketi...

(Foto: STAR SPORT)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.