Bertans: Tako sam želeo da bude pun Pionir i pobedimo, ali...

Izvor: MozzartSport.com, 20.Dec.2014, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bertans: Tako sam želeo da bude pun Pionir i pobedimo, ali...

"Zvezda ima bolju ekipu nego prošle sezone, to je sigurno. Igrači stvarno igraju kao ekipa, nemaju igrače koji previše odudaraju od ostalih i to je sad za njih ključ za dobre partije koje pružaju", smatra bivši košarkaš Partizana

Posle nekoliko meseci odsustva, Davis Bertans je ponovo viđen u Beogradu, u hali Pionir, gde je koplja ukrstio sa starim poznanikom i ljutim rivalom - Crvenom zvezdom! Doduše, nije nosio crno-beli dres Partizana, već opremu Laboral Kuće, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << s kojom je bio rešen da napravi podvig, ali nije mu se dalo.

Dobro poznat parket, obruči koje poznaje "u dušu", ambijent izuzetno neobičan i čudan za Beograd, ali Bertansu ništa nije smetalo da odigra jednu vrhunsku partiju i meč završi sa 16 poena i četiri ubačene trojke. Iako je bio najefikasniji igrač svog tima, posle utakmice letonski šuter dočekao je tek nekolicinu novinara u gostujućoj svlačionici s osmehom na licu, ali i blago pognute glave.

"Sigurno bih se osećao bolje da smo pobedili, ali dobro", prve su Bertansove reči, a odmah zatim dodao je sledeće:

"Trebalo je da dobijemo i odigramo dobro, ali nismo zadovoljni. Previše smo grešili, nismo igrali najbolju odbranu".

Iako nije bilo publike, već svega nekoliko desetina posmatrača sa strane, Bertans nije izbegao uvrede, koje su u nekoliko navrata dolazile na njegov račun.

"Ja sam hteo da bude publike i da pobedimo, to bi bilo najbolje! Ali, dobro je što ova utakmica nije značila mnogo, važno je da sad podignemo formu i nastavimo dalje. Imali smo dosta problema, mnogo igrača je dolazilo i odlazilo, treneri su se menjali i praktično nismo igrali mnogo zajedno. Međutim, poslednjih mesec dana je bolje".

ŽAO MI JE ZBOG NAČINA NA KOJI SAM NAPUSTIO PARTIZAN

Nezaobilazna tema bila je aktuelna situacija sa Partizanom, ali i ona koja je ispratila njegov odlazak u Španiju.

"Pratim koliko mogu, gledam koji su rezultati. Nemam ja toliko vremena da gledam svaku utakmicu. Partizan sada ima dobar sastav, vratio se Saša Pavlović, tu su Mačvan, Tepić... Mislim da Partizan ima dobar tim, koji će u nastavku igrati sve bolje".

Svim košarkaškim poklonicima u Srbiji još uvek su urezane reči Duška Vujoševića, koji je po odlasku Davisa Bertansa rekao da je Letonac bio nezahvalan.

"Žao mi je zbog načina na koji sam napustio Partizan, voleo bih da je moglo drugačije, ali eto...", ostao je nedorečen 22-godišnji šuter.

O sastavu koji ove sezone ima Crvena zvezda Bertans je imao samo reči hvale.

"Zvezda ima bolju ekipu nego prošle sezone, to je sigurno. Igrači stvarno igraju kao ekipa, nemaju igrače koji previše odudaraju od ostalih i to je sad za njih ključ za dobre partije koje pružaju", zaključio je bivši košarkaš Partizana.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.