Banvit spreman za Pionir, Partizan i Mačvana

Izvor: Mondo, 22.Okt.2014, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banvit spreman za "Pionir", Partizan i Mačvana

"Pripremljeni smo za debi Milana Mačvana. Naravno, više razmišljamo o sebi", rekao je Zoran Lukić, veče pre nego što će izvesti ekipu na megdan crno-belima (sreda, 18.00, TV Arena sport).

Foto: MN Press

Zoran Lukić (43) ponovo je u Beogradu - prvi put kao trener Banvita, svog novog tima.

Prošle sezone vodio je Nižnji Novgorod protiv Crvene zvezde, u Evrokupu. Pobedio je srpskog vicešampiona i u "Pioniru" i u Rusiji. Ove jeseni, isto takmičenje ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ga dovodi u grad u kojem je bio aktivni košarkaš (Radnički s Crvenog krsta, Mladost iz Zemuna).

Tokom leta, Lukić je posle šest godina napustio Nižnji, nakon izborenog plasmana u Evroligu. Rastao se sa klubom za mnoge iznenadno, s obzirom na to da ga je preuzeo u drugoj ligi i da je aktivno učestvovao u njegovom razvoju.

"Znate kako, ovo je novi klub, novi igrači, sve je novo. Još se navikavamo jedni na druge i na to šta nam treba, kako nam treba i koji odnos nam je potreban na utakmicama. Zato ne bih hteo da poredim svoju sadašnju situaciju i klub sa Nižnjim Novgorodom. To je šest i po godina rada u jednom klubu", rekao je srpski trener u utorak u veče u hali Pionir, u razgovoru sa beogradskim novinarima.

Proteklog vikenda, Banvit je u dramatičnoj završnici pobedio Galatasaraj, košem Vladimira Veremenka uz zvuk sirene. Trijumf je burno proslavljen u Bandirmi.

"Mislim da smo došli ovde spremni i da smo se dobro odmorili posle Galatasaraja. Emocija ima dovoljno posle te pobede, koja je bila veoma upečatljiva i važna za nas, košem u poslednjoj sekundi... Ne bih voleo da prognoziram šta će biti, ali hoću da moj tim pokaže dobru igru i da bude kvalitetan protivnik. Šta će biti, videćemo sutra", dodao je.

Dok je govorio pred kamerama i diktafonima, njegovi igrači navikavali su se na halu Pionir, u kojoj će se u sredu uveče suprotstaviti Partizanu. Lukić je dobro upoznat sa nizom poraza crno-belih, ali ukazuje i na to da i Banvit nije u idealnoj situaciji.

"Ne bih da ulazim u to ko ima kakve probleme. I ja imam probleme. Ako pogledate statistiku prve utakmice mog tima u Evrokupu, kada vidite koji igrači nisu igrali...".

U tesnoj pobedi Banvita nad Hapoelom (80:76), prošle nedelje nisu nastupili Erl Roulend i Čak Dejvis, bez sumnje značajni igrači za Lukićevu ekipu. Trener Partizana Duško Vujošević posebno je u utorak istakao da su oni jedni od stranaca koji su duže u klubu od jedne godine.

"Ipak, imamo i mi problema koje moramo da rešavamo u hodu. Svako ima svoje unutrašnje probleme. Ja mislim da će, eto, sutra veliki plus biti navijači Partizana, koji znaju da podrže svoj tim kada je teško. Prema tome, njihov šesti igrač biće navijači".

Od svojih igrača očekuje dobar pristup. Ističe da imaju iskustvo nastupa u slično glasnoj atmosferi.

"Od svojih igrača očekujem da pravilno reaguju. Imaju iskustvo nastupa u takvom ambijentu. Želim da kontrolišu svoje emocije, da budu maksimalno koncentrisani na utakmicu, a videćemo kako će onda sve to doći do kraja".

Duel sa Banvitom biće prilika i za novi debi Milana Mačvana u crno-belom dresu.

"Važan igrač za Partizan - definitivno. Nekad to koliko su radili zajedno može da bude i veliki plus i veliki minus. On će biti u timu, spremni smo za to da će on da igra. Videćemo koliko će pomoći. Naravno, više razmišljam o svojim igračima nego o tome da li će za njih igrati Mačvan. Biće u timu, naravno, ali vodimo računa i o sebi", objasnio je Lukić.

Banvit je dobro počeo sezonu, ali srpski stručnjak smatra da je još rano za detaljni razgovor i ciljevima u novoj takmičarskoj godini.

"Ambicije i u Evrokupu i u svim takmičenjima su velike. Eto, napravili smo pomak u Kupu u odnosu na prošlu godinu i mislim da ide u dobrom smeru. Nije lako, ali ide sve u dobrom smeru", podvukao je Lukić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.