Izvor: Blic, 28.Maj.2016, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pariz: U udaru groma povređeno desetoro dece i jedna odrasla osoba

Jedanaest osoba, među kojima desetoro dece, povređeno je danas po podne kada je grom udario u park Monso u Osmom arondismanu na severozapadu Pariza, rekao je lokalni zvaničnik, dodavši da je šestoro dece zadobilo teške povrede, javljaju francuski mediji.

Children in Paris struck by lightning https://t.co/iNbDSSPwSV pic.twitter.com/Laek23jTjM

- Trenutno ih je 11 povređeno, od kojih 10 dece i jedna odrasla >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osoba koja je bila u njihovoj pratnji - rekao je francuskoj televiziji "iTELE" Vensan Baladi iz lokalne službe za bezbednost Osmog arondismana, prenosi AFP.

On je dodao da je grom udario iznenada i da deca imaju opekotine.

Prema njegovim rečima, na licu mesta se nalaze vatrogasne ekipe.

Pariska policija je, u međuvremenu, saopštila da je povređeno osmoro dece i tri odrasle osobe.

11 injured after lightning strike at Paris park https://t.co/Ldu5zM43FP pic.twitter.com/I5n3z3cNy9

Park Monso je popularno porodično sastajalište tokom vikenda.

Pariske gradske vlasti kažu da je reč o "iznenadnoj i nepredvidljivoj meteorološkoj pojavi" i da su meterološke službe upozorile na opasnu oluju svega nekoliko minuta pre nego što se dogodila drama u pariskom parku, prenosi list "Figaro".

Francuski dnevnik navodi da se retko dešava da grom udari usred Pariza, gde su zgrade opremljene gromobranima koji bi trebalo da spreče ovakve incidente.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Desetoro dece povređeno u udaru groma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2016

Jedanaest osoba, među kojima 10 dece, povređeno je danas po podne kada je grom udario u park Monso u Osmom arondismanu na severozapadu Pariza, rekao je lokalni zvaničnik, dodavši da je šestoro dece zadobilo teške povrede, javljaju francuski mediji..."Trenutno ih je 11 povređeno, od kojih 10 dece...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pariz: U udaru groma povređeno 11 osoba, od toga najmanje osmoro dece

Izvor: Blic, 28.Maj.2016

Najmanje osmoro dece i troje odraslih povređeni su nakon što ih je pogodio grom u parku u Parizu, rekao je danas portparol francuske vatrogasne službe Erik Mulen...Mulen je izjavio da se incident dogodio u parku na severozapadu francuskog glavnog grada, pri čemu su četiri osobe zadobile povrede...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.