(VIDEO) POL DENS SVE POPULARNIJI U SRBIJI: Ples oko šipke uzbudljiv i u priorodi

Izvor: Kurir, 06.Jul.2015, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) POL DENS SVE POPULARNIJI U SRBIJI: Ples oko šipke uzbudljiv i u priorodi

Ovaj sport sve je popularniji i u Srbiji pa su članice beogradske Pol dens akademije uradile zanimljiv spot u kom veštine igranja oko šipke pokazuju i kraj vodopada

Pol dens je sport koji na globalnom nivou stiče sve veću popularnost kao forma fitnesa, sa osnovanom ambicijom da postane olimpijski sport.

Ovaj sport sve je popularniji i u Srbiji pa su članice beogradske Pol dens akademije uradile zanimljiv spot u kom veštine igranja oko šipke >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pokazuju u prirodi. Tako možete videti kako se bravure oko šipke izvode kraj prelepog vodopada ili na vrhu planine odakle se pruža prelep pogled.

Inače, pol dens je sport koji kombinuje ples i akrobatiku sa gimnastikom, a sportisti koji se njime bave moraju imati ogromnu snagu, izdržljivost i fleksibilnost. Kroz intenzivno bavljenje pol densom, povećava se snaga i tonus mišića jer se koristi sopstveno telo kroz izvođenje raznih trikova i vežbi.

Pol dens je takođe i umetnost i vrsta izražavanja kroz pokret, a kao oprema koristi se vertikalna šipka koja je najčešće napravljena od prohroma.Treninzi pol densa koncipirani su kroz zagrevanje, istezanje i izvođenje elemenata na šipci kao sastavni deo treninga. Ako ste početnik bitno je da radite sa trenerom.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.