Uhapšeni navijači Napolija zbog nasilja u finalu Kupa Italije

Izvor: Blic, 22.Sep.2014, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni navijači Napolija zbog nasilja u finalu Kupa Italije

Petorica navijača italijanskog fudbalskog prvoligasa Napolija uhapšeni su zbog nasilja na finalu Kupa početkom maja, uoči koga je život izgubio jedan od pristalica tog kluba Ćiro Espozito.

Italijanska policija je saopštila da je među uhapšenima Đenaro de Tomazo, koji je tokom finalne utakmice 3. maja preskocio ogradu na Olimpijskom stadionu, kako bi se raspravljao sa zvaničnicima i tražio da se meč >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odloži.

De Tomaso i ostali navijači optuženi su zbog pružanja otpora policiji i nasilja na stadionu.

Navijač Napolija Espozito smrtno je ranjen iz vatrenog oružja uoči finalnog meča Kupa u kojem je Napoli pobedio Fiorentinu sa 3:1.

Navijač Rome Danijele de Santis, koji je ispalio četiri metka, bio je među uhapšenima za ubistvo Espozita, odmah posle meča. Istraga o ovom slučaju i dalje je u toku.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.