Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jul.2015, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peking domaćin ZOI 2022. godine

Glavni grad Kine Peking biće domaćin Zimskih olimpijskih igara 2022. godine, odlučio je danas Međunarodni olimpijski komitet (MOK).

Peking se zajedno sa kazahstanskim Almatijem kandidovao za domaćina Zimskih olimpijskih igara, a na današnjem glasanju u Kuala Lumpuru delegati su izabrali glavni grad Kine.

Glavni grad Kine dobio je 44 glasova delegata MOK, a Almati 40.

Glasanje je bilo tajno i na papiru, pošto su se tokom prvog glasanja, koje se odvijalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << elektronskim putem na tabletima, pojavile tehničke smetnje.

Peking je prvi grad domaćin Letnjih i Zimskih igara, nakon što je organizovao Letnje Igre 2008. godine. Pre glasanja

Peking je bio veliki favorit, uprkos nedostatku prirodnog snega i zimskih uslova.

MOK je video Peking kao siguran i pouzdan izbor, koji je takođe ponudio i velike komercijalne mogućnosti novim zimskim spotovima na tržištu za više od 300 miliona ljudi u severnoj Kini.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peking domaćin Zimskih olimpijskih igara 2022. godine

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2015

KUALA LUMPUR - Međunarodni Olimpijski komitet /MOK/ izabrao je Peking da bude domaćin Zimskih olimpijskih igara /ZOI/ 2022. godine.Peking je time postao prvi grad koji je dobio organizaciju i LJetnjih i Zimskih olimpijskih igara...Konkurent Pekingu za organizaciju ZOI 2022. godine bio je grad Almati...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Kina domaćin Zimskih olimpijskih igara 2022.

Izvor: Radio 021, 31.Jul.2015

Kina će biti domaćin Zimskih olimpijskih igara 2022. godine, odlučili su danas delegati Međunarodnog olimpijskog komiteta...U tajnom glasanju koje je održano u Kuala Lumpuru u Maleziji, delegati su odlučili da Kini daju prednost za domaćinstvo Olimpijskih igara 2022. godine ispred Kazahstana...Olimpijske...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.