Olimpijska groznica trese Šabac posle Rija

Izvor: RTS, 26.Avg.2016, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijska groznica trese Šabac posle Rija

Zbog manifestacije za koju kažu da je "od životnog značaja", Šabac ovih dana trese lokalna olimpijska groznica. Počele su 11. Seoske olimpijske igre za koje je učešće prijavilo čak 1.800 takmičara iz 40 mesnih zajednica koji će se nadmetati u 14 disciplina. Baklja je neizostavna.
U vreme Seoske olimpijade, iako je sezona poljoprivrednih radova, nema važnijeg posla od sporta – tvrde učesnici. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pripremaju se tokom čitave godine, treniraju uz dobru strategiju, a u brojnim timovima zastupljene su sve generacije.

"Ja trenutno radim kuću, imam majstore, ali ovog trenutka sam došao ovde na takmičenje jer sve mesne zajednice žive za ove momente", kaže Saša Maksimović iz Pocerskog Pričinovića.
Veroljub Arnautović iz Mačvanskog Pričinovića kaže da je Seoska olimpijada od životnog značaja. Dodaje da pripreme traju mesec dana i da je celo selo uključeno u manifestaciju.
Podrška u timovima ali i na tribinama. Najviše ekipa prijavilo se za mali fudbal, čak 42, potom za basket i odbojku ali i za tradicionalne sportove kao što su narodni višeboj, rvanje i nadvlačenje klipka. Brojne su i ženske ekipe.
"Ja sam majka dva muška deteta, spremamo se tri do četiri nedelje. Nije nam važno da pobedimo koliko nam je važno da što više učesnika bude na ovoj lepoj manifestaciji", ističe Aleksandra Obrenčević iz Mačvanskog Prnjavora.
Manojlo Ivković iz Majura kaže da iz Majura učestvuje 28 ekipa u raznim sportovima, tačnije 152 takmičara.
Sportski savez i Grad Šabac, osim medalja za pobednike su obezbedili i novčane nagrade.
"Prvi put imamo novčane nagrade. Za prvo mesto 100.000 dinara namenski za razvoj sporta, 50.000 dinara za drugo mesto i za treće 20.000 dinara", objašnjava predsednik Seoske olimpijade Šabac Sreten Radovanović.
Posle predtakmičenja, poput svetskih i šabačke seoske olimpijske igre počinju uz baklju, postrojavanje i himnu, a ove godine, ženski učesnici osim za titulu, boriće se i za lentu najlepše.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.