OI UŽIVO: Vaterpolisti su olimpijski šampioni, košarkašicama bronza, Milica zaustavljena

Izvor: Večernje novosti, 21.Avg.2016, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OI UŽIVO: Vaterpolisti su olimpijski šampioni, košarkašicama bronza, Milica zaustavljena

"Delfini" su osvojili jedinu medalju koja im je nedostajala u prebogatoj kolekciji odličja, Srbija je preko košarkašica stigla do osme medalje, a još se čekaju odbojkašice u finalu Pokrenuo je Davor Štefanek lavinu medalja za Srbiju, košarkašice su podigle taj bilans za jedan, a ta brojka bi pretposlednjeg dana Igara mogla da se uveća, jer ima još srpskih predstavnika.Prvo su završena B finala. Marko Novaković je u sprintu na 200 metara zauzeo peto mesto, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << posle njega ženski četverac u sastavu Nikolina, Olivera Moldovan, Milica Starović, Dalma Benedek-Ružičić zauzeo poslednju, šestu poziciju. Muški četverac je učestvovao u A finalu, ali su bili daleko od medalje. Srpska posada u sastavu sastavu Marko Tomićević, Milenko Zorić, Dejan Pajić, Vladimir Torubarov je zauzela poslednju, osmu, poziciju.Košarkašice su donele osmo odličje, u meču za bronzu su savladale Francusku sa 70:63 i osvojile bronzu!Milica Mandić je u tekvondou u kategoriji preko 67 kilograma dobro započela takmičenje i pobedila Tinu Skar (Norveška) sa 8:2. Međutim, u četvrtfinalu je poražena od Bjanke Volkden sa 5:0. Imala je šansu za represaž, ali je Britanka u polufinalu izgubila od Šujin Ženg (Kina) sa 4:1 tako da je takmičenje za Srpkinju završeno.Srpska predstavnica u biciklizmu (kros-kantri) Jovana Crnogorac je takmičenje završila na 27. mestu. Prva od dve borbe za zlato u kolektivnim sportovima završena je trijumfom. Vaterpolisti su postali olimpijski šampioni, pošto su u finalu savladali Hrvatsku rezultatom 11:7. Na kraju, kao šlag na tortu i još jedan dan bez spavanja, od 3.15 će odbojkašice Srbije igrati sa Kinom sa namerom da ponove meč iz grupne faze kada su slavile sa 3:0.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

OI UŽIVO: Vaterpolisti su olimpijski šampioni, odbojkašicama srebro, košarkašicama bronza, Milica zaustavljena

Izvor: Večernje novosti, 21.Avg.2016

"Delfini" su osvojili jedinu medalju koja im je nedostajala u prebogatoj kolekciji odličja, Srbija je preko košarkašica stigla do osme medalje Pokrenuo je Davor Štefanek lavinu medalja za Srbiju, košarkašice su podigle taj bilans za jedan, a ta brojka bi pretposlednjeg dana...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.