MOK će na jesen predstaviti sankcije protiv Rusije

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2017, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOK će na jesen predstaviti sankcije protiv Rusije

Međunarodni olimpijski komitet će na jesen predstaviti sankcije protiv Rusije zbog kršenja antidoping pravila na Olimpijskim igrama 2014. godine u Sočiju, izjavio je šef MOK-a Tomas Bah.

Kako je rekao, neophodno je prethodno ustanoviti koliko je duboko ukorenjen sistem manipulacije kako bi se uopšte odredilo kakve sankcije uvesti Rusiji.

Bah je u intervjuu za „Njujork tajms“ rekao da će to pitanje biti rešeno do oktobra, pre nego što počnu kvalifikacije za Olimpijske igre u Pjongčangu.

„Stekli smo utisak da su pojedinci u Rusiji mislili da je prošlost zaboravljena“, dodao je Bah.

Bah je podsetio i na reči predsednika Rusije Vladimira Putina, koji je izjavio da je Rusija bila suočena sa određenim problemima kada je u pitanju doping, kao i da je neophodno da se taj problem prizna.

„Vi ne možete jednostavno da zaboravite šta se dogodilo u Sočiju. Mi smo jasno dali do znanja da je to što se dogodilo u prošlosti neophodno sankcionisati“, zaključio je Bah.

Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.