Litvanci dobili derbi grupe i najbliži su Srbiji u 1/4 finalu: Ali, ako izgube od Hrvatske… (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 12.Avg.2016, 07:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Litvanci dobili derbi grupe i najbliži su Srbiji u 1/4 finalu: Ali, ako izgube od Hrvatske… (FOTO)

Stvari u grupi B košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama postaju dosta jasnije, posle utakmice 3. kola između Litvanije i Argentine.

Litvanci su slavili rezultatom (16:15, 14:12, 27:22, 24:24) i praktično osigurali prvo mesto. Verovatno i duel sa Srbijom u četvrtfinalu ukoliko naš tim pobedi Kinu u poslednjem kolu ili drim tim u noći između petka i subote.

Malo je verovatno da ćemo dobiti Amere, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << a u slučaj obe pobede možda bi bili i treći. To je već druga računica.

Foto: AP/Tanjug

Računicu mogu samo da pokvare Hrvati pobedom protiv Litvanije sa devet i više poena razlike. Jer će u tom slučaju imati najbolji skor u krugu Litvanija - Hrvatska - Argentina ukoliko sve tri ekipe budu bile na istom broju bodova. A postoji verovatnoća.

Može i bilo koja pobeda ukoliko Hrvati slave protiv Nigerije, a Litvanci izgube od Španije, odnosno Argentinci kiksnu jedan od dva meča koliko im je ostalo. Za prvo mesto Gaučosa potrebno je da Litvanci izgube oba meča, a oni slave.

Kuzminskas je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 23 poena, a Mačijulis je imao 10. S druge strane, najbolji je bio Manu Đinobili sa 22 poena, Andreas Noćioni je postigao 14, a Skola 12 poena.

TABELA: Litvanija 3-0, Argentina 2-1, Hrvatska 2-1, Brazil 1-2, Španija 1-2, Nigerija 0-3.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NA DANAŠNJI DAN: Drim Tim i Rusi u borbi za plasman u grupi, vaterpolo uvršten u program OI

Izvor: HotSport.rs, 12.Avg.2016

Podsetimo se dešavanja iz sveta sporta na današnji dan, 12. avgust.. . 1900. – Današnji dan, pre 116 godina je bio veoma uzbudljiv za ljubitelje vaterpola. Na drugim Olimpijskim igrama, u Parizu, vaterpolo je prvi put postao olimpijski sport. Prijavilo se 8 reprezentacija a turnir se igrao po kup...

Nastavak na HotSport.rs...

Australijanci lako do 3-1, Kinezi i dalje na nuli

Izvor: B92, 12.Avg.2016

Košarkaši Australije ostvarili su novu pobedu na Olimpijskim igrama, ovoga puta protiv selekcije Kine...Australijanci su u četvrtom kolu grupe A do trećeg trijumfa stigli rezultatom 93:68 (17:14, 27:20, 21:16, 28:18)...Kinezi, koji su doživeli i četvrti neuspeh, držali su se u prvih 15 minuta,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.