Grgiću bronza u Minhenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2017, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grgiću bronza u Minhenu

Reprezentativac Srbije u streljaštvu, Dimitrije Grgić, osvojio je bronzanu medalju u gađanju malokalibarskim pištoljem na Svetskom kupu u Minhenu.

To mu je prvo pojedinačno odličje u karijeri, a na taj način se kvalifikovao za finale Svetskog kupa u Nju Delhiju.

U finalu discipline koja više neće biti u olimpijskom programu, nastupio je i evropski vicešampion Damir Mikec, ali je nakon puno promena mesta, na kraju zauzeo četvrto mesto.

U kvalifikacijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mikec je bio drugi, a Grgić treći, dok je naš treći predstavnik, Duško Petrov, zauzeo 36.mesto u konkurenciji 70 strelaca.

Prvog dana drugog ovosezonskog Svetskog kupa, u petak, Andrea Arsović je izjednačila evropski rekord u kvalifikacijama discipline vazdušna puška, ali je u finalu zauzela sedmo mesto. Isti plasman, u istoj disciplini, ostvario je i junior Lazar Kovačević, u svom prvom seniorskom finala u Svetskim kupovima.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRVO ODLIČJE ZA SRBIJU U MINHENU: Dimitriju Grgiću bronza MK pištoljem na Svetskom kupu

Izvor: Kurir, 20.Maj.2017

...Grgić se drugog dana takmičenja okitio bronzanom medaljom u gađanju malokalibarskim pištoljem slobodnog izbora Tik iza Grgića, na četvrto mesto plasirao se Damir Mikec..Grgić se osmi put u karijeri plasirao u finale Svetskog kupa, a u Minhenu je došao do prve medalje, ujedno i prvog pojedinačnog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.