Čestitke, slavlje u celoj Srbiji - Bravo, divovi! FOTO

Izvor: B92, 21.Avg.2016, 01:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čestitke, slavlje u celoj Srbiji - "Bravo, divovi!" FOTO

Cela Srbija slavi zlatnu medalju vaterpolista na Olimpijskim igrama, a čestitke stižu sa svih strana.

Centar Beograda je "okupiran" navijačima, čuju se sirene, vijore se zastave Srbije, a policija je čak na kratko blokirala deo oko Terazija za saobraćaj.

Slavi se i u drugim gradovima u Srbiji, a kako prenosi Tanjug veliki broj građana je izašao na ulice i u Kosovskoj Mitrovici.

Čestitke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neverovatnoj generaciji stižu sa svih strana, a osim srpskih zvaničnika, nižu se i čestitke od njihovih kolega sportista - što onih koji su sa njima u olimpijskom selu u Riju, što onih koji nisu putovali na Igre.

„Tako dugo čekana najsjajnija olimpijska vaterpolo medalja je srpska! Ovo je zlato kojim je Srbija obasjala celu planetu! Pokazali ste celom svetu kako se srcem bori za svoju zemlju, za Srbiju i zasluženo ušli u istoriju olimpijskih šampiona", naveo je ministar sporta Vanja Udovičić u čestitki. Udovičić, bivši saigrač većine "delfina", kaže da su oni divovi svetskog sporta. "Kao vaš nekadašnji kapiten i kao ministar čestitatam svakom od Vas koji ste divovi svetskog sporta,ponos Srbije, stručnom štabu i Vaterpolo savezu Srbije! Bravo šampioni”, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Čestitku su uputili i predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić. Vučić je na Tviteru poručio: "Beskrajno vam hvala na velikoj pobedi. Bravo, zlatni momci", dok je Nikolić vaterpoliste nazvao "srpskim sportskim rudnikom zlata.

Takođe, čestitke su ubrzo posle pobede stigle i iz Ministarstva spoljnih poslova i kabineta gradonačelnika Beograda.

Bivši vaterpolista, sada predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić poručio je da je ovo najboljji tim Srbije u istoriji.

Ipak, sportistima verovatno više znače čestitke onih koji sa njima dele napor i odricanje koji su neophodni za uspehe.

.

.

.

.

..

.

.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.