UŽIVO: Obama dočekao Trampa u Beloj kući, sledi inauguracija

Izvor: Radio 021, 20.Jan.2017, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Obama dočekao Trampa u Beloj kući, sledi inauguracija

Porodice Tramp i Obama stigle su u zgradu Kapitol hila oko 17 časova, gde će Donald Tramp oko 18 sati po našem vremenu položiti zakletvu.



Oni su na inauguraciju došli iz Bele kuće, gde su Trampove dočekali odlazeći američki predsednik i njegova supruga.

Bračni par Obama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << primio je Trampove u Beloj kući u okviru tradicionalnog protokola za dan inauguracije novog predsednika SAD.  Obama je u Ovalnoj kancelariji, po tradiciji, ostavio pismo svom nasledniku.

Odlazeći predsednik SAD Barak Obama i njegova supruga Mišel dobili su od osoblja Bele kuće na poklon dve zastave SAD. Jedna zastava se vijorila prvog dana Obaminog predsedničkog mandata, a druga poslednjeg jutra, saopštila je Bela kuća.

Više stotina demonstranata maskiranih i obučenih u crno izazvali su incidente u centru Vašingtona, bacali su kamenje i lomili stakla na izlozima, prenose novinari agencije Frans pres. Policija je upotrebila suzavac da ih rasturi. Ovo se desilo manje od dva sata pre polaganja zakletve novog predsdnika SAD Donalda Trampa na Kapitol hilu.



Zbog nasilnih demonstranata policija je zatvorila jednu ulicu kroz koju se dolazi do mesta odakle se prati ceremonija za polaganje zakletve.

Autor: agencije
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Melanija Tramp donela poklon, Mišel nije znala šta s njim

Izvor: N1 televizija, 20.Jan.2017

Barak i Mišel Obama ugostili su u Beloj kući Donalda Trampa i njegovu suprugu Melaniju u sklopu aktivnosti povodom inauguracije novog predsednika. Ceo svet je primetio plavu kutiju iz Tifanija koju je Melanija donela na poklon. Kako je reagovala Mišel Obama pogledajte u videu..."Gospodine izabrani...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.