Vavrinka za B92: Koliko sam tek puta ja gubio od Novaka?

Izvor: B92, 20.Jan.2017, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vavrinka za B92: Koliko sam tek puta ja gubio od Novaka?

Četvrti teniser sveta Stan Vavrinka ispratio je eliminaciju Novaka Đokovića u drugom kolu Australijan opena, rekavši da su iznenađenja moguća.

Vavrinka je istakao da je Denis Istomin, koji je savladao Đokovića posle trilera u pet setova, odigrao izuzetan meč.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

„Bio je to težak meč, uspeo sam malo da pogledam. Teško je kada niste u kontaktu sa timom ili ne znate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šta se tačno dogodilo. Možete komentarisati sa strane, ali je Istomin igrao izuzetno. Taj rezultat je pokazao da igrači poput njega ili Sepija (Stanov sledeći protivnik) mogu da iznenade i da ne treba razmišljati o žrebu. Potrebno je fokusirati meč po meč, ne pitati o igračima sa kojima možete da se sastanete u četvrtfinalu ili polufinalu. Tenis je težak i zato se treba koncentrisati samo na sledeći izazov“, rekao je Vavrinka.

On je u trećoj rundi eliminisao drugog igrača iz Srbije, savladavši Viktora Troickog sa 3:6, 6:2, 6:2, 7:6 (9-7) i ostvario osmu pobedu u isto toliko međusobnih duela.

„Nikada nije lako igrati protiv njega. To se videlo u četvrtom setu, jedan poen je falio da odemo u peti set. Ipak, nekako mi njegova igra odgovara i osećam se komforno na terenu. Servirao sam veoma dobro i spasao nekoliko velikih šansi“.

Ipak, nije sve bilo lako jer je Troicki imao šansu za brejk početkom drugog seta, a u finišu je malo falilo da izbori i odlučujući.

„Možda nisam igrao najbolji tenis, ali sam srećan što sam pobedio – to je jedino što se računa. Nisam bio dobar u prvom setu, ali sam u drugom i trećem igrao bolje. Bili su teški uslovi danas. Na kraju je bilo tesno, ali sam uspeo da pobedim. Nije važno da li je moja partija bila dobra ili loša, važno je da sam i dalje na turniru“.

Šampion iz 2014. godine je dve od svoje tri Grend slem titule osvojio baš protiv Đokovića, pa izgleda kao da ima posebnu vezu sa našim igračima.

„Koliko puta sam samo izgubio od Novaka?“, uz osmeh je rekao. „Jeste, ali to ne znači da se ne računa koliko sam puta gubio od njega u važnim mečevima“.

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.