KRVAVI OBRAČUN Dva policajca ubijena u Bruklinu

Izvor: Blic, 21.Dec.2014, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRVAVI OBRAČUN Dva policajca ubijena u Bruklinu

Dva policijca ubijena su u Njujorku pošto ih je, dok su bili u patrolnim kolima u Bruklinu, iz zasede ubio Ismail Brinsli, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Policijski zvaničnik Vilijem Barton rekao je da su policajci ubijeni bez upozorenja i da su na njih hici ispaljeni iz neposredne blizine kod raskrsnice Bedford i Stajvesant u Bruklinu.

Braton je precizirao da je policajce ubio Ismail Brinsli /28/, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pucajući iz pravca suvozačevog sedišta na patrolnim kolima iz poluautomatskog pištolja. On je potom pobegao u obližnju stanicu metroa, gde je izvršio samoubistvo pucnjem u slepoočnicu.

"Svi detalji još nisu poznati, ali je jasno da je reč o smaknuću, da su ovi policajci ubijeni u stilu egzekucije", rekao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio.

Policija je identifikovala da su ubijeni policajci Rafael Ramos (40) i Venđijan Lu (32).

Na društvenim mrežama sugerisano je da je moguće da su policajci ubijeni iz osvete zbog smrti nenaoružanog crnca Erika Garnera prilikom hapšenja.

Analitičari navode da bi, ukoliko se dokaže da je ubistvo policajaca motivisano Garnerovom smrću, to moglo da izazove nove rasne tenzije koje su ranije izazvale demonstracije u Njujorku i drugim američkim gradovima.

Poslednji put je u Njujorku policajac na dužnosti ubijen 2011. godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Njujork: Ubijena dva policajca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Dec.2014

Dva policijca ubijena su u Njujorku pošto ih je, dok su bili u patrolnim kolima u Bruklinu, iz zasede ubio muškarac koji je potom počinio samoubistvo...Policijski zvaničnik Vilijem Barton rekao je da su policajci ubijeni bez upozorenja i da su na njih hici ispaljeni iz neposredne blizine kod raskrsnice...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.