Povodom 1. maja nagrađeni najbolji radnici (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 29.Apr.2015, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povodom 1. maja nagrađeni najbolji radnici (VIDEO)

Savez samostalnih sindikata grada Niša uručio je kolektivima i pojedincima priznanja za napore i postignute rezultate. Povelje sa zlatnom plaketom dodeljuju se tradicionalno povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada.
Samostalni sindikat Direkcije za javni gradski prevoz,Odbojkaški klub Niš,i sindikalna organizacija preduzeća „Elmont“,dobitnici su ovogodišnjeg kolektivnog priznanja.
Hristina Kitanović,aktivistkinja >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Jedinstvene sindikalne organizacije Elektronske industrije,jedna je od 4 dobitnika pojedinačnog priznanja za ovu godinu.Istakla se u radničkim sportskim igrama. „Tehnikom informatika“,firma sa 80 radnika u kojoj radi,privatizovana je pre 6 godina.Uprkos svemu,sindikalna organizacija u tom preduzecu je opstala.
Međunarodni praznik rada, 1. maj,obeležava se u spomen velikim radničkim demonstracijama u Čikagu 1886.godine,organzovanim zbog neispunjenja zahteva za poboljšanje uslova rada. Radno vreme trajalo 10-12 sati, radilo se za niske nadnice subotom,a nekad i nedeljom,bez ikakvog osiguranja.U prvoj polovini 21.veka situacija u mnogim privatnim firmama je slična, na šta su sindikalci podsetili i deljenjem flajera u Pobedinoj ulici.
Sindikalni protest 1.maja u Beogradu biće organizovan na Trgu Nikole Pašića sa početkom u 10 sati i 30 minuta. Među porukama koje će tog dana biti upućene jeste i da radnici ne treba da budu nezainteresovani, jer samo solidarni i zajedno mogu kreirati sopstvenu budućnost.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sindikalci: Zakon o radu — genocid nad radnicima

Izvor: Vostok.rs, 30.Apr.2015, 10:10

30.04.2015. -..Izmenama zakona o radu izvršen je genocid, ne samo nad radnicima već i nad njihovim porodicama, poručuju sindikalci uoči Međunarodnog praznika rada — 1. maja. Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost obeležiće praznik zajedno tradicionalnim...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.