Torontu majstorica protiv Indijane, ratnici nastavljaju niz

Izvor: RTS, 02.Maj.2016, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Torontu majstorica protiv Indijane, "ratnici" nastavljaju niz

Toronto je poslednji učesnik četvrtfinala NBA lige. U majstorici je savladao Indijanu sa 89:84 i tako obezbedio polufinale Istoka protiv Majamija, koji je bio bolji od Šarlota (4:3 u seriji). Košarkaši Golden stejta pobedili su prošle ekipu Portlanda sa 118:106 i tako poveli sa 1:0 u polufinalu Zapadne konferencije

Toronto je do pobede >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predvodio Demar Drozan koji je postogao 30 poena. Njega su pratili Pauel sa 13, dok su Peterson i Lauri postigli po 11. Najbolji u poraženoj ekipi bio je Pol Džordž koji je uz 26 poena zabeležio i 12 skokova, Džordž Hih je postigao 19, a Elis 15.

Reportsi je do plasmana u drugu rundu plej-ofa stigao posle punih 15 godina. Toronto je imao veliko vođstvo, 81:67, kada je Indijana krenula na sve ili ništa, i umalo nije dobila sve. Ipak sve što su Pejsersi uspeli da urade je napad pri rezultatu 87:84, tada gube loptu i sve šanse za preokret.

Voriorsi su još jednom igrali bez svog najboljeg igrača Stefa Karija, ali su još jednom slavili. Ovog puta na domaćem terenu protiv Portlanda u polufinalu Zapada.
Aktuelne šampione NBA lige je do prve pobede u polufinalu konferencije predvodio Klej Tompson sa 37 poena, dok je Drajmond Grin upisao svoj drugi "tripl-dabl" učinak u plej-ofu - 23 poena, 13 skokova i 11 asistencija. Njih dvojicu najbolje su pratili Šon Livingston sa 12 poena i Endru Bogut i Harison Barns koji su ubacili po 10.

Najbolji u redovima Blejzersa bio je Demijen Lilard. On je loše počeo utakmicu, promašio je 11 od prvih 13 šuteva, ali je na kraju postigao 30 poena, od čega 10 sa linije za slobodna bacanja.
Druga utakmica ove polufinalne serije na programu je u noći između utorka i srede.
U polufinalu Istoka sastaće se Toronto i Majami. 
Toronto će u polufinalu Istoka igrati protiv Majamija, drugi polufinalni par konferencije je Klivlend - Atlanta. Na zapadu Folden Stejt igra protiv Portlanda (1:0 u seriji), a drugi par je San Antonio - Oklahoma siti.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.