Ko je Nejt Volters? Najbolji strelac u istoriji Južne Dakote, igrač kojeg je otpisao Džejson Kid i kome su prelomi ruke unazadili NBA karijeru (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2016, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je Nejt Volters? Najbolji strelac u istoriji Južne Dakote, igrač kojeg je otpisao Džejson Kid i kome su prelomi ruke unazadili NBA karijeru (VIDEO)

Više nego zanimljiva karijera američkog plejmejkera, nove uzdanice Crvene zvezde

Crvena zvezda je dolaskom Nejta Voltersa (25) kompletirala bekovsku liniju tima. Američki plejmejker večeras oko 19.25 stiže u Beograd letom iz Istanbula, posle čega će se staviti na raspolaganje treneru srpskog šampiona Dejanu Radonjiću. Uprkos tome, ostaje dilema da li će stručni štab moći odmah da računa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na njega u takmičarskom smislu, jer je meč s Barselonom već u sredu, a okršaj s Panatinaikosom u petak.

U pitanju je apsolutni rekorder Južne Dakote i prvi igrač u istoriji ovog koledža koji je premašio broj od 2.000 postignutih poena (2.353). Rekorde univerziteta drži i po broju asistencija (663), odnosno postignutih slobodnih bacanja (644).

Sezona 2012/2013 bila je prelomna u njegovoj karijeri. Tada je za 38 minuta na parketu prosečno beležio 22,3 poena, 5,6 skokova. Rekordni učinak u toj sezoni imao je protiv Univerziteta Indijana, kada je ubacio 53 poena, od čega je bilo devet trojki. Visok je 193 centimetra, što mu mu uz snažnu građu omogućava da bude dominantan u prodorima i nezgodan kada se zaleti ka reketu rivala.

U toj dominantnoj sezoni ušao je u krug kandidata za dve prestižne nagrade u koledž košarci, koje se dodeljuju najboljim plejmejkerima (Bob Cousy Award), odnosno za dostignuća u kompletnoj sezoni (Wooden Award). Sa tim statističkim parametrima na leto 2013. godine je izašao na draft, gde ga je kao 38. pika izabrao Vašington Vizards. Ipak, već u naredna 24 sata dva puta je bio trejdovan, prvo u Filadelfiju, a potom i Milvoki, s kojim je potpisao zvanični ugovor.

Volters potpisao za Zvezdu! (VIDEO)

Povrede nekoliko važnih igrača u Baksima omogućile su mu da već u debitantskoj sezoni odigra 58 utakmica za Milvoki i to prosečno 22,6 minuta po meču, uz učinak od 7,2 poena, 2,6 skokova i 3,2 asistencije. Međutim, u finišu sezone ga je zadesio velikih peh, prelom leve ruke, pa je propustio poslednjih 13 utakmica. I pored toga, u prvoj sezoni je odigrao najviše NBA minuta od svih igrača izabranih u "drugoj ruci" drafta te godine.

Dolazak Džejsona Kida na klupu Baksa, uticao je na to da u narednoj sezoni ispadne iz tima. Prednost pre njega dobili su Brendon Najt i Kendal Maršal.

"Maršal pravi razliku, on je verovatno najbrži od svih njih. Šutira vrlo dobro. Nejt je momak koji može da probije kroz reket, napravi probleme protivničkoj odbrani i poentira. Kendal je odličan asistent koji pasom može da pronađe slobodne igrače na šutu za tri poena. Ipak, imamo samo 40 minuta i ne mogu svi da igraju", rekao je tada Kid.

Nejt ipak nije odustajao, na leto 2015. godine našao se na letnjem kampu Lejkersa, ali je zbog preloma srednjeg prsta, takođe leve ruke, završio svoj mandat već posle tri utakmice, pa je to praktično označilo i kraj njegove NBA karijere do tog trenutka. Pre potpisa za Bešiktaš u prošloj sezoni igrao je razvojnu ligu, a onda je ostavio sasvim solidan utisak u Istanbulu, što potvrđuje i prosek od 11,6 poena, 4,6 skokova i 5,4 asistencija po meču.

Ovog leta je potpisao negarantovan ugovor s Denverom, ali nije uspeo da se izbori za minutažu. Crvena zvezda je ekspresno reagovala i potpisala s njim ugovor do kraja sezone.



(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.