Jokiću najmanja plata, a grade igru oko njega?

Izvor: Mondo, 30.Jul.2016, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokiću najmanja plata, a grade igru oko njega?

Dok nam iz NBA lige svakog dana stižu informacije u kojima saznajemo da su prosečni košarkaši dobili višemilionske ugovore, jedan od najboljih "rukija" iz prošle sezone Nikola Jokić će u svom Denveru zaraditi skromnih 1.358.500 dolara.

"Mislim da možemo da gradimo tim oko Jokića".

Ovo je bio odgovor sjajnog trenera Denvera Majkla Malouna na pitanje novinara kakvi su planovi sa srpskim centrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Nikolom Jokićem u novoj sezoni NBA lige. Momak iz Sombora je impresionariao u svojoj "ruki" sezoni i prosečno beležio 10 poena i 7 skokova uz 2,4 asistencije, a pominjalo se i da bi mogao da bude trejdovan u Kliperse...

Denver je odbio "dil" u koji je bio uključen i Blejk Grifin, a sudeći po partijama koje je pružio i na kvalifikacionom olimpijskom turniru u Beogradu, a nadamo se da će i u Riju, Nikolu Jokića čeka mnogo veća prosečna minutaža nego prošle sezone.

Međutim, njegove partije neće biti praćene i novcem koji dobija. Biće mnogo bolje...

Svedoci smo svakodnevnih vesti iz NBA lige, u kojoj je "podignut seleri kep", nakon koje se navijači u čudu "hvataju za glavu" kada vide koliki novac dobijaju prosečni košarkaši. Mnogi od njih su dobili ugovore koji nisu u skladu sa njihovim mogućnostima, ali je tržište u ovom trenutku tako.

Nikola Jokić će, uprkos tvrdnjama Majkla Malouna o "građenju igre oko njega", biti najmanje plaćeni košarkaš Denver Nagetsa u narednoj sezoni sa platom od 1.358.500 dolara.

Foto: (AP Photo/David Zalubowski)

On je prošlog leta sa Denverom potpisao trogodišnji ugovor vredan oko 4 miliona dolara, a po svemu sudeći Denver mu neće ponuditi novi pre isteka aktuelnog, pa će čak 14 njegovih saigrača dobiti više novca od njega u sezoni 2016/17.

Daleko najplaćeniji je Danilo Galinari sa platom od 15 miliona dolara, dok su preko deset prebacili i Kenet Farid (12) i Vilson Čendler (11.2). Darel Artur će zaraditi 8 miliona dolara, Džamir Nelson 4.5, a Vil Barton i Majk Miler po 3.5. "Sofmor" Emanuel Mudijej i "ruki" Džamal Marej će zaraditi 3.2, dok su ispod dva miliona šestorica košarkaša.

Huančo Hernangomez i Jusuf Nurkić će dobiti po 1.9 miliona, Žofri Lovernj 1.7 (nije mu zagarantovan ugovor dok ne odigra meč u sezoni), a Geri Heris i Malik Bizli po 1.6 miliona dolara.

I tek onda sledi Nikola Jokić sa 1.3 miliona dolara, što je tek 305. plata u NBA ligi.

Zasluženo ili ne, takav mu je ugovor....

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.