I to se desilo... Prvi visoki igrač koji je na ol-staru oduvao majstore u vođenju lopte (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 14.Feb.2016, 04:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I to se desilo... Prvi visoki igrač koji je na ol-staru oduvao majstore u vođenju lopte (VIDEO)

Tamo gde su nekada pobeđivali Džejson Kid, Stiv Neš, Deron Vilijams, Dvejn Vejd, Toni Parker, Demijen Lilard, ove godine je pobedio krilni centar Minesote

Kada je 2003. godine na NBA ol-star vikendu debitovalo “skills” takmičenje, odnosno nadmetanje u veštinama sa vođenjem lopte, zamisao je bila da to bude okršaj najveštijih igrača sa loptom, odnosno plejmejkera i igrača na bekovskim pozicijama. Tako je i bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << do večeras. Dominirali su asovi poput Džejsona Kida, Stiva Neša, Dvejna Vejda, Tonija Parkera… A onda je Minesotin krilni centar Karl Entoni Tauns postao prvi “visoki igrač” koji je očitao lekciju "nižim" kolegama.

Dugajlija iz Minesote je zablistao na ol-staru u Torontu i pokazao da se i visoki igrači odlično snalaze u vođenju lopte, izvođenju oštrih pasova, polaganjima, šutiranju trojki… U finalu je pobedio Ajzeu Tomasa iz Bostona koji je bio favorit. Njihov finalni okršaj je bio baš zanimljiv pošto su bili izjednačeni do poslednjeg šuta za tri poena, a posle nekoliko pokušaja, Minesotin as je prvi pogodio trojku i pobedio na opšte oduševljenje.

U polufinalu je pobedio Demarkusa Kazinsa, a Tomas je bio bolji od Si-Džej Mekoluma. Prethodno su u četvrtfinalu ispali Entoni Dejvis, Drejmond Grin, Emanuel Mudiaj i Džordan Klarkson.



 (FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.