Dalasu pripao teksaški obračun, Elis gospodario, a Rondo debitovao za Maverikse (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 21.Dec.2014, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dalasu pripao teksaški obračun, Elis gospodario, a Rondo debitovao za Maverikse (VIDEO)

Elis ubacio 38 poena velikom rivalu iz San Antonija, bio je mirne ruke u završnici meča, a gosti su doživeli četvrti uzastopni poraz

Teksaški derbiji uvek su zanimljivi, a ovaj put navijači Maveriksa su na svom parketu imali priliku da za dvostruko slavlje. Pored pobede nad aktuelnim šampionom NBA lige (99:93), mogli su da vide i Redžona Ronda prvi put u dresu svoje omiljene ekipe.

Ipak, šou mu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je na kraju ukrao sjajni Monta Elis koji je komšijama iz San Antonija „spakovao“ 38 poena, a bio je odličan u završnici meča u koju se ušlo sa rezultatom 93:93. Posle toga raspoloženi Elis je postigao koš i najavio trijumf domaćina.

Ekipi Sparsa ne ide baš najbolje u poslednje vreme, a ovo im je bio četvrti uzastopni poraz. Nije vredela ni dobra partija Australijanca Erona Bejnsa koji je upisao dabll-dabl sa 16 poena i 10 skokova.

„Večeras sam se osećao dobro na terenu. Činjenica je da je San Antonio bio umoran od prethodne utakmice, a mi smo to uspeli da iskoristimo na najbolji moguć način“, rekao je Elis posle meča.

Novi igrač Maveriksa, Rondo rekao je da je uzbuđen što je posle osam godina promenio ekipu.

„Bilo je baš uzbudljivo i zanimljivo. Najbolje od svega je to što smo pobedili“, kazao je Rondo posle prvog meča u dresu Divlje teladi iz srca Teksasa.

Rondo je na parketu proveo skoro 34 minuta i za to vreme pružio je i više nego solidnu partiju, pošto je ubacio šest poena, podelio devet i uhvatio sedam lopti.



Zanimljivo je, kao i uvek, bilo u Los Anđelesu, gde su Klipersi uz dosta muke savladali Milvoki Bakse sa 106:102.

Pobedu domaćem timu, koji igra dobro ove sezone, doneo je veoma raspoloženi Kris Pol koji je u poslednja četiri minuta postigao devet poena.

Pol je utakmicu završio sa 27 poena, a još jednu odličnu rolu imao je Blejk Grifin sa 24 poena, od kojih je veoma važan bio onaj „otpadak“ ubačen u koš pet sekundi pre kraja, posle Polovog promašaja.

Grčki košarkaš Janis Antetokunmpo predvodio je goste sa 18 poena i devet skokova

Portland Trejlblejzersi nastavili su da „melju“, a ovaj put na putu im se našao domaći Nju Orleans (114:88). To je ekipi koju trenira Teri Stots bila 10. pobeda u poslednjih 12 utakmica.

Na prethodnoj utakmici Portlandu su bila potrebna čak tri produžetka da dođe do pobede, a u duelu sa Nju Orleansom za tako nešto su im bile dovoljne i tri četvrtine.

Trejlblejzersi su u poslednju deonicu ušli sa čak 32 poena prednosti i već tada je bilo jasno da je samo pitanje sa koliko razlikom će da pobede nejakog domaćina.

Lamarkus Oldridž je upisao 27 poena i 12 skokova, što je njegov drugi dab-dabl učinak zaredom, a Demijan Lilard dodao je na to još 17 poena. Obojica su, inače, presedela na klupi poslednju četvrtinu.

Rezultati:

Njujork – Finiks 99:90

/Entoni 25, Kalderon 21 – Bledso 25, Tomas 22 /

Nju Orleans – Portland 88:114

/Rivers 21, Anderson 16 – Oldridž 27, Lilard 17/

Šarlot – Juta 104:68

/Voker 20, Džeferson 19 – Hejvard 14, Novak 13/

Hjuston – Atlanta 97:104

/Hauard 19, Harden 18 – Korver 22, Horford 14/

Dalas – San Antonio 99:93

/Elis 38, Parsons 16 – Belineli 21, Bejns 16/

Denver – Indijana 76:73

/Galinari 19, Loson 15 – Vest 19, Majls 16/

LA Klipers – Milvoki 106:102

/Pol 27, Grifin 24 – Antetkunmpo 18, Dadli 16/

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.