Brada tragičar, Golden Stejt vodi 2:0

Izvor: Vesti-online.com, 22.Maj.2015, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Brada" tragičar, Golden Stejt vodi 2:0

Košarkaši Golden Stejta savladali su u Ouklendu Hjuston sa 99:98 (36:28, 19:27, 22:20, 22:23) i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji plej ofa Zapadne konferencije NBA lige, u kojoj se igra do četiri pobede.

Najbolji igrač Hjustona Džejms Harden izgubio je loptu u poslednjim trenucima susreta i postao tragičar meča u kojem je, činilo se bar, uloga junaka nije mogla da mu izmakne. Harden je radio sve što jedan trener može >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da poželi.

Pogađao kad je trebalo, asistirao svaki put kada bi video da je saigrač u boljoj poziciji, hvatao loptu kada to centri nisu bili u mogućnosti i na kraju došao do sjajne statistike: 38 koševa, deset skokova i devet asistencija. Dovoljno da izraste u najkorisnijeg aktera utakmice (MVP) da ne beše te izgubljene lopte u samoj završnici.

Ovako, svi u Hjustonu pamtiće propuštenu priliku za brejk, dok će Golden Stejt slaviti Stefona Karija koji je sa 33 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu. Uz Karija zapaženu rolu među "ratnicima" imao je australijski reprezentativac Enđu Bogut čji je učinak na kraju meča iznosio 14 koševa, osam skokova, četiri asistencije i čak pet "rampi". Naredne dve utakmice u finalnoj seriji Zapada igraće se u Hjustonu, a prva od njih već u noći između subote i nedelje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.