Damir Imamović Sevdah Takt u maju u Beogradu

Izvor: BalkanRock.com, 14.Apr.2017, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Damir Imamović Sevdah Takt u maju u Beogradu

Novi kralj sevdah muzike (po pisanju američkog The Huffington Posta), harizmatični Damir Imamović, odabrao je jedan od najlepših i najakustičnijih prestoničkih prostora za koncertnu promociju svog novog albuma Dvojka. Koncert u Kolarčevoj zadužbini će se održati 13. maja, sa početkom u 20h.

Objavljena za najbolju svetsku world music diskografsku kuću, Glitterbeat Records, Dvojka je pobrala sjajne kritike širom planete, donevši Damiru i njegovom >> Pročitaj celu vest na sajtu BalkanRock.com << Sevdah Takhtu zasluženu slavu.

Damir potiče iz čuvene sarajevske porodice Imamović i unuk je jednog od najuticajnijih pevača u istoriji sevdaha – Zaima Imamovića.

Smatra se predvodnikom „novog sevdaha’’, muzičkog talasa moderne interpretacije bosanske tradicionalne pesme kojeg je pokrenuo Mostar Sevdah Reunion, a nastavili su ga Amira Medunjanin, Božo Vreća i grupa Divanhana.

Ono po čemu su Damir Imamović i Sevdah Takht specifični je originalni i istraživački pristup sevdahu, kojim stalno pomeraju granice i ruše tabue vezane za tradicionalnu bosansku kulturu.

Pored muzike, Damir se bavi i vođenjem radionice Sevdah Lab, produkcijom albuma bosanskih sazlija i autor je knjige Sevdah.

Svi dosadašnji beogradski koncerti ovog mladog i svestranog umetnika bili su rasprodati, pa vam toplo preporučujemo da obezbedite svoje ulaznice za Kolarac na vreme.

Ulaznice se mogu nabaviti preko prodajne mreže Eventim po ceni od 950 dinara za drugu kategoriju i 1100 dinara za prvu kategodju.

Nastavak na BalkanRock.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BalkanRock.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BalkanRock.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.