Veliki požar u Moskvi, 17 mrtvih, uglavnom migranti

Izvor: Prva.rs, 27.Avg.2016, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požar u Moskvi, 17 mrtvih, uglavnom migranti

Vatrogasne ekipe stigle su na lice mesta oko osam časova po lokalnom vremenu i otkrile 16 tela, a vatra je lokalizovana dva sata kasnije, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije, a prenela agencija Tass.
Jedna osoba je preminula u bolnici od posledica povreda.
Požar je izbio u skladištu jedne štamparije u industrijskoj zoni u severnom delu Moskve. Prema navodima policije, žrtve su najverovatnije migranti >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << poreklom iz bivših sovjetskih republika.
Uzrok požara još nije poznat, a policija je počela istragu koja će pokazati da li je podmetnut ili je posledica ljudske nepažnje.
Svake godine u požarima u Rusiji strada veliki broj osoba, a uzrok je uglavnom dotrajala infrastruktura, koja datira iz doba Sovjetskog Saveza, kao i slabe mere bezbednosti.
U požaru u jednoj neuropsihijatrijskoj bolnici na jugozapadu Rusije, u decembru prošle godine poginule su 23 osobe, a 24 su povređene.
Najviše žrtava odneo je požar u bolnici u regionu Moskve, gde je u aprilu 2013. godine poginulo 38 pacijenata, uglavnom psihijatrijskih bolesnika.
Izvor: b92, Tanjug, Beta/AFP

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.