Ostavke na aerodromu Vnukovo zbog nesreće

Izvor: RTS, 23.Okt.2014, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavke na aerodromu "Vnukovo" zbog nesreće

Direktor moskovskog aerodroma "Vnukovo" i njegov zamenik podneli ostavke, nakon što je na ovom aerodromu u nesreći poginuo Kristof de Maržeri, direktor francuskog energetskog koncerna "Total".

U saopštenju moskovskog aerodroma navodi se da su "zbog tragičnih događaja u noći između 20. na 21. oktobar, direktor međunarodnog aerodroma Vnukovo Andrej Dijakov i njegov zamenik, rezervni poručnik avijacije Sergej Solncev, podneli ostavke, koje su prihvaćene", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Tanjug.

Osim tih ostavki, suspendovani su i privremeni direktor aerodromskih službi, direktor operativne jedinice uzletišta i glavni inženjer za održavanje uzletišta, saopštila je pres služba "Vnukova".

Rusko državno tužilaštvo je naložilo privođenje još četiri zaposlena moskovskog aerodroma "Vnukovo", u sklopu istrage koja pokušava da utvrdi uzroke nesreće u kojoj su, osim Maržerija, poginulo još troje ljudi.

Odmah nakon nesreće ruski istražitelji su odredili pritvor vozaču mašine za čišćenje snega Vladimiru Matvinenku, koji je navodno izazvao avionsku nesreću sudarivši se sa privatnim avionom "Falkon-50" u kojem su bili Maržeri i još troje ljudi, preneo je Rojters.

Istražitelji navode da je vozač ralice izazvao nesreću tako što je pio na radnom mestu, što je njegov advokat demantovao.

Policija je saopštila da su uhapšeni vodeći servisni inžinjer "Vnukova" Vladimir Ledenev, koji je nadgledao radove na čišćenju snega te noći kad je avion udario u ralicu, upravnik zadužen za poletanja Roman Dunajev, dispečerka-pripravnica Svetlana Krivsun i dispečer Aleksandar Kruglov.

Ruski istražitelji su saopštili da je za avionsku nesreću na moskovskom aerodoromu kriv "kriminalni nemar" rukovodilaca aerodroma.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Francuska neće insistirati na sopstvenoj istrazi nesreće na Vnukovu

Izvor: Blic, 24.Okt.2014, 00:42

Francuska neće insistirati na sopstvenoj istrazi uzroka avionske nesreće na moskovskom aerodromu "Vnukovo", u kojoj je poginuo čelnik jedne od najvećih svetskih naftnih kompanija "Total" Kristof de Maržeri, izjavio je juče predstavnik grupe francuskih eksperata koji u Moskvi borave radi učešća...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.