Moskva tvrdi da zajedno sa SAD napada Islamsku državu, Pentagon demantuje

Izvor: Večernje novosti, 24.Jan.2017, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva tvrdi da zajedno sa SAD napada Islamsku državu, Pentagon demantuje

Ruska vojska objavila je danas da je sprovela vazdušne udare na položaje Islamske države u Siriji koordisano sa SAD, što je odmah demantovao Pentagon Ruska vojska objavila je danas da je sprovela vazdušne udare na položaje Islamske države u Siriji koordisano sa SAD, što je odmah demantovao Pentagon.Kontingent ruskih vazdušnih snaga u Siriji juče je dobio od "američke strane koordinate za ciljeve Islamske >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << države locirane blizu Al-Baba, u provinciji Alep", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.U saopštenju se navodi da su dva aviona ruskih vazdušnih snaga i dva aviona međunarodne koalicije (koju predvodi SAD) sproveli vazdušne udare "na položaje terorista", i dodaje se da je uništeno više skladišta oružja i goriva u "zajedničkoj operaciji".Američko Ministarstvo odbrane je odmah demantovalo te tvrdnje. "Ministarstvo odbrane ne koordiniše vazdušne udare sa ruskom vojskom u Siriji", navodi se u američkom saopštenju."Jedini kanal komunikacije između koalicije i Rusije u Siriji je linija komunikacije otvorena iz bezbednosnih razloga da se izbegnu incidenti u sirijskom nebu između ruskih aviona i letelica koalicije", rekao je portparol Pentagona novinarima.Ruska vojska je saopštila ranije danas da su ruski i turski avioni ponovo izvršili udare na položaje Islamske države u Al-Babu, posle prve zajedničke operacije 18. januara.Tri ruska bombardera i četiri turska aviona učestvovali su u novoj vazdušnoj operaciji u kojoj su gađana 22 cilja Islamske države, prema saopštenju ruske vojske.Ovo saopštenje izdato je u trenutku kada se vode pregovori o Siriji između sirijskih pobunjenika i predstavnika vlasti Bašara al Asada, u Astani, u Kazahstanu.Pregovori su počeli danas i nastavljaju se sutra, a za sada, prema izjavama prdstavnika obe strane, nije ostvaren vidljivi napredak.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pentagon ne koordinira vazdušne napade sa Rusijom u Siriji

Izvor: VOA, 24.Jan.2017

Pentagon je u ponedeljak negirao da je koordinirao vazdušne napade sa Rusijom u Siriji, pošto je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su Sjedinjene Države obezbedile koordinate ekstremista Islamske države. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruski avioni primili koordinate ciljeva...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.