Rusi o zajedničkoj akciji sa SAD u Siriji, Pentagon negira

Izvor: N1 televizija, 23.Jan.2017, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi o zajedničkoj akciji sa SAD u Siriji, Pentagon negira

Ruska vojska objavila je da je sprovela vazdušne udare na položaje Islamske države u Siriji koordisano sa SAD, što je odmah demantovao Pentagon.

Kontingent ruskih vazdušnih snaga u Siriji u nedelju je dobio od "američke strane koordinate za ciljeve Islamske države locirane blizu Al-Baba, u provinciji Alep", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da su dva aviona ruskih vazdušnih snaga i dva aviona međunarodne koalicije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << (koju predvodi SAD) sproveli vazdušne udare "na položaje terorista", i dodaje se da je uništeno više skladišta oružja i goriva u "zajedničkoj operaciji".

Američko Ministarstvo odbrane je odmah demantovalo te tvrdnje.

"Ministarstvo odbrane ne koordiniše vazdušne udare sa ruskom vojskom u Siriji", navodi se u američkom saopštenju.

"Jedini kanal komunikacije između koalicije i Rusije u Siriji je linija komunikacije otvorena iz bezbednosnih razloga da se izbegnu incidenti u sirijskom nebu između ruskih aviona i letelica koalicije", rekao je portparol Pentagona novinarima.

Ruska vojska je saopštila ranije da su ruski i turski avioni ponovo izvršili udare na položaje Islamske države u Al-Babu, posle prve zajedničke operacije 18. januara.

Tri ruska bombardera i četiri turska aviona učestvovali su u novoj vazdušnoj operaciji u kojoj su gađana 22 cilja Islamske države, prema saopštenju ruske vojske.

Ovo saopštenje izdato je u trenutku kada se vode pregovori o Siriji između sirijskih pobunjenika i predstavnika vlasti Bašara al Asada, u Astani, u Kazahstanu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Moskva tvrdi da zajedno sa SAD napada Islamsku državu, Pentagon demantuje

Izvor: Večernje novosti, 24.Jan.2017, 00:17

Ruska vojska objavila je danas da je sprovela vazdušne udare na položaje Islamske države u Siriji koordisano sa SAD, što je odmah demantovao Pentagon Ruska vojska objavila je danas da je sprovela vazdušne udare na položaje Islamske države u Siriji koordisano sa SAD, što je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.