Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2016, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov poručio Štajnmajeru da ne diže tenzije u vezi sa Republikom Srpskom

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je šefu njemačke diplomatije Frank Valteru Štajnmajeru da nema potrebe za raspirivanjem tenzija u vezi sa Republikom Srpskom.

Lavrov je pozvao Štajnmajera da se fokusira na podsticanje strana u BiH na konstruktivni dijalog, javlja Tass.

To je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije na svom sajtu nakon što su Lavrov i Štajnmajer ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << razgovarali telefonom.

"Ministri su razgovarali o situaciji u BiH poslije referenduma o glavnom prazniku tog entiteta - Danu Republike Srpske - koji je održan u Republici Srpskoj 25. septembra", navodi se u saopštenju.

Lavrov se u razgovoru, dodaje rusko ministarstvo, "usprotivio pokušajima razbuktavanja tenzija u vezi sa Republikom Srpskom i pozvao na ohrabrivanje strana u BiH da počnu konstruktivni dijalog po svim hitnim pitanjima koja se tiču procesa stabilizacije u zemlji".

Ruska strana je naglasila da referendum nije predstavljao ugrožavanje teritorijalnog integriteta BiH i ne krši opšte principe Dejtonskog sporazuma, prenosi ruska agencija.

Lavrov se u razgovoru sa njemačkim šefom diplomatije "usprotivio pokušajima razbuktavanja tenzija u vezi sa Republikom Srpskom i pozvao je na ohrabrivanje svih strana u BiH da počnu konstruktivan dijalog po svim pitanjima koja se tiču procesa stabilizacije u zemlji", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.